in

Безработните национали от Таити

Представяме ти най-симпатичния футболен отбор, който сме виждали някога, брато! Не, не става въпрос за Миньоро, нито дори за машините от Байерн, а за националния отбор на Таити.

В него се подвизава едва един професионалист, което ни кара да си правим асоциации с един друг национален отбор, но както и да е. В същото време цели 9 таитяни играят в момента за Купата на конференциите със статут на безработни.

Учител по физическо, фитнес инструктор, шофьор на камион и алпинист допълват пейзажа на сърцатите футболи­сти от Океания.

Всички тези факти може само да ти подскажат, че тези скромни момчета не ходят всяка събота в Син Сити, а хвърлянето на салфетки им е твърде непонятно действие.

182096_mainimg

За добро или за лошо на тези ентусиасти им предстои мач срещу Световния и европейски шампион – Испания. Скромните играчи се радваха като побъркани при поражението с 1-6 от Нигерия, а повод за изблика им на щастие бе… почетното попадение. Нещо повече, местните фенове са танцували по плажовете от радост, тъй като са имали възможността да видят техните любимци на голям форум.

tahiti

„Успехът“ не бе подминат и от медиите, които обявиха голът като “недостижим успех” и засипаха с похвали героите. Преди срещата с Нигерия, възпитаниците на Еди Етаета подариха на всеки един противников играч специфичният полинезийски гердан, което допълнително трогна футболната общественост. Вратарят на скромния тим Микаел Роче призна, че очаква да инкасира поне 10 гола в предстоящия “сблъсък” с Ла Фурия.

Въпреки това сме твърдо решени да стискаме палци за Таити, тъй като така и така сме свикнали нашите любими отбори все да падат! И все пак се надяваме герданите да трогнат и играчите на Висенте Дел Боске и да не се стига до голови рекорди.

Кефи ли те?

От грозна ларва до красива пеперуда (СНИМКИ)

ЧРД на Лео Меси (ВИДЕО)