in

5 неща, с които да изпиташ истински човешки кеф

Глей ся, брато, напоследък нема време за нищо. Годината се юрна бързо-бързо и вече има само месец до пролетта. После лятото, срамът на плажа с паласките, есента и затварянето на буркани, след тва отново Коледа. Годините си минават и не чакат да ги еа, тва е положението. Ако щеш!

Ето защо ти даваме 5 готинки идеи да забавиш времето и да изпиташ истински кеф, кеф на човек, кеф, че си жив и здрав, че си тук и ще те има поне още малко. Айде и повече…

1. Приятната умора

Кофти е да си смазан от умора, брато, не го препоръчваме на никого. Има обаче една различна вид отпадналост, при която чувстваш онова безгрижно усещане на щастието. Най-често това идва след успешен ден в работата, нещо значимо в личен план или след ангажимент, който си отлагал във времето. Случва се и след здрава тренировка. Спортът носи умора, но и приятното усещане. Препоръчваме ти всичко изброено до тук. Кеф може да изпиташ и след като си смениш сам фара на колата или, след като си поправил нещо у вас. Но ние се целим по-високо – ако си отлагал нещо във времето, свърши го сега. Ще видиш, че не е било толкова страшно, колкото ти си си го представял.

2. Цял ден в леглото

Можеш ли да си позволиш в делничен ден да изключиш телефона и да се наслаждаваш на бавнотечащото време като бавноразвиващ се. Не, бе, споко, искахме просто да напишем тия две думи в едно изречение и то стана по-тъпо, отколкото си го мислехме. Пробвай обаче да изкараш цял един работен ден в кревата пред телевизора, на видеоигрите. Направи се на болен, както правеше като по-млад. Милион пъти си взимал фалшива бележка от доктора за даскало, ся ли няма да моеш?

3. Стари списания и книги

Бас държим, че имаш готини колекции стари списания. Ние имаме Мен’с Хелт, Максим, Нешънъл, старото списание на Левски и още, и още…  Веднъж в годината ги проверяваме. Готино ни е да разлистваме страниците, по-различно е от таблета, да наплюнчиш палец си е друга работа. Не вникваме в текстовете толкова, гледаме изображенията, нещо като усмивки от старите ленти. Готино ни става да ни замирише на цветно мастило. Миришем страниците, лепим ги до носа си и ги облизваме. Добре, де, не всичко от това, но горе-долу така.

4. Четенето на книга

Нема по-голем кеф да седнеш с книга в ръка в леглото или на дивана, да легнеш, да застанеш ако искаш и на челна стойка, ма да ти е удобно, след което да пуснеш погледа по редовете и в главата ти да заиграе голямото безгранично въображение на читател. По едно време четяхме всичко, дето ни попадаше. Сега малко ограничихме, взехме да проявяваме претенции и вкус. Едни се кефят на художествена литература, други се кефят на образователна, трети на научно-популярна. Четвърти на Юли Тонкин. Тва последното го пропускаме, даже не е смешно. Важното е да се чете. Никой не е пострадал от четене, то няма странични ефекти, най-много да станеш по-умен.

5. Пиенето на уиски сам

Това е ритуал при нас. Класика. Жанрът на душата. Да се настаним удобно сами със себе си, до нас да седне нашият духовен свят и да се погледаме през пълната чаша с уиски. Напоследък го пием без лед и без разредител, без мезе. Да усети гърлото топлината и аромата. Гърлото е като студена стая със застоял въздух, в която когато разлеем малцовото отлежало, все едно си пуснал парното и си отворил прозореца. Разхищение на енергия, но приятната атмосфера на студена пролет се смесва с топлия въздух. Така чегъртаме ръждата на душата с едни 50-100 грама уиски. Пием за кеф, не до насиране.

Ако се кефиш на същите работи, подкрепи ни в PATREON, за да ни има, брато!!!

Кефи ли те?

Лъжите, от които ни е писнало

Честит ден на хумора, брато! Ето още факти за 1 април