in ,

Щастието идва с първата глътка бира

Пак слушахме баце Митко Павлов по радио “Меджик” и пак научихме нещо велико, брато. Така е всеки път. Препоръчваме ти и ти да правиш това на път за работа, ако искаш денят ти да е усмихнат. По радиото малката Митана, както сам се нарича радиоводещият, съобщи за щастието, което ни залива с първата глътка бира. Ммм!

Учени от университета на Индиана, САЩ, са провели въпросното изследване, което обяснява защо първата глътка бира се услажда най-много на хората. Изследователите на по чашка са установили, че това се дължи на прилив на “хормона на щастието” допамин.

Проучването е обхванало 49 мъже, сред които злоупотребяващи с алкохол, рядко посягащи към чашката, с близки или далечни родственици алкохолици или въздържатели. Явно има и от последните. Изследваните са били свързани с апарат, който подава глътка бира, вода или енергийна напитка. Същевременно мозъчната им дейност е била проследена със скенер.
В течение на няколко минути се оказало, че глътката бира предизвиква отделянето на повече допамин, отколкото глътката вода или енергийна напитка. Специалистите са установили също, че най-голямо удоволствие от първата глътка изпитват изследваните лица, чиито родственици страдат от алкохолизъм. Упси!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brato.BG (@brato.bg)

Кефи ли те?

ВИДЕО: Най-страшният начин за премахване на татуировка

ВИДЕО: Слави Трифонов и ТоТо от СкаундаУ с нова песен и клип