in , ,

Кристиано Роналдо стана голмайстор №1 в историята на футбола

Кристиано Роналдо отбеляза 760-ия гол във фамозната си футболна кариера и според официално признатата статистика се превърна в реализатор №1 в историята на най-популярния спорт, брато. 35-годишният португалец вкара първото попадение за успеха на “Ювентус” с 2:0 над “Наполи” в мача за Суперкупата на Италия и прибави юбилеен 30-и трофей във визитката си.

Дълги години за най-резултатен футболист се смяташе Краля Пеле, за когото се твърди, че се е разписал над 1200 пъти в противниковите врати през 50-те, 60-те и 70-те години. В края на ХХ век неговият бразилски сънародник Ромарио също претендираше, че има над 1000 гола на сметката си. Легенди се носят и за австро-чешкия нападател Йозеф Бицан, който може би е отбелязал над 800 гола през първата половина на миналия век.

Но според днешната статистика Бицан има 759 признати гола, Пеле е със 757, а Ромарио – със 743, което им отрежда второ, трето и четвърто място във вечната ранглиста. Топ 5 пък попълва най-големият съперник на Роналдо в съвременната игра – аржентинската легенда на “Барселона” Лионел Меси със своите 719 попадения в официални мачове.

Най-много голове Кристиано е отбелязал с екипа на “Реал” (Мадрид) – 450. За “Манчестър Юнайтед” той има 118 попадения, а за националния отбор на Португалия – 102. Снощният гол беше негов 85-и за “Юве”, а останалите му пет попадения са за родния му клуб “Спортинг” (Лисабон).

За “Ювентус” това е девета Суперкупа на Италия в клубната витрина и първи трофей под ръководството на треньора Андреа Пирло. Така Старата госпожа си гарантира поне едно спечелено отличие в 10-а поредна календарна година. За Роналдо пък това е четвърта купа с бяло-черната фланелка, откакто през 2018 г. пристигна от Мадрид в Торино, след две шампионски титли в Серия А (2019, 2020) и още една Суперкупа (2018).

Кефи ли те?

ВИДЕО: Тъжно! Мъж на 27 г. все още не е минал пубертет

Прически: Брада под формата на опашка на маймуна (СНИМКИ)