in

Хоакин Финикс играе Наполеон във филм на Ридли Скот и Епъл

Силна комбинация се оформия на големия екран, брато. Носителят на Оскар Хоакин Финикс, който по думите на Асен Блатечки изигра лесна роля в “Жокера”, сега ще влезе в образа на Наполеон Бонапарт. И това не е особено трудно, ама карай. Филмът ще бъде излъчен на стрийминг платформата на “Епъл”, чийто телефони също не са кой знае каква класа, но пак си ги купуваме.  Филмът се казва “Kitbag” (“Войнишка торба”), което вече си звучи силно дори и само като подбор на думи. А режисьор е Ридли Скот, който също…добре де, прекалихме. Продукцията ще проследи началото на пътешествието на бъдещия император и възхода му към славата през призмата на връзката му с Жозефин, която става негова съпруга през 1796 г. Сценарист на филма, чиято дата на излизане на този етап не се съобщава, е Дейвид Скарпа.

В ролята на Наполеон Бонапарт – най-прочутият корсиканец във Франция, ще се превъплъти 46-годишният актьор Хоакин Финикс. Миналата година Финикс спечели първия си “Оскар” за превъплъщението си в образа на Жокера в едноименния филм. Осемдесет и три годишният Ридли Скот е сред знаменитостите от ранга на Мартин Скорсезе и Опра Уинфри, които “Епъл” успя да привлече за стрийминг платформата си, припомня агенцията.

Тук е мястото да подчертаем, че COVID-19 удари по много любими неща, а сред тях и киното. Липсва ни ароматът на пуканки, приглошената светлина в залата и добрите филми. Ех, дано скоро усетим пак тръпката.

Кефи ли те?

Всички 53 гола на Уейн Руни за Англия (ВИДЕО)

СНИМКА: Мемето на Милко Калайджиев, което разцепи