in

Да гледаш Моуриньо и Бейл от двора си (СНИМКИ)

Романтиката във футбола е жива, брато. От много вреиме насам плюем по модерния футбол, който е подвластен на пари и политика. Но все още има турнири, запазили своята история и традиции. Такъв е ФА Къп. Тази година той отново напомни за себе си. Първо скромният “Чорли” изхвърли “Дарби Каунти” на Уейн Рууни, а след мача видео от съблекалнята на тима, пеещ хит на Адел, стана масов в социалните мрежи.

В неделя вечер “Тотнъм” на Жозе Моуриньо гостува на осмодивизионния “Марин”. Скромният отбор разполага със стадион с едва 389 седящи места, но гостите изкупиха над 20 хил. виртуални билета, а според някой източници те дори достигат до 30 хил. Малкият клуб плаща месечно 1750 паунда за заплати на играчите, но само от този двубой генерира над 100 хил. паунда приходи. Около 15 хил. са от привържениците на “шпорите”, 75 хил. идват от телевизионни права и още 20 хил. паунда за участие в 3 кръг. “Марин” падна с 0:5, но футболът спечели.

А въпреки че срещата се игра пред празни трибуни, част от населението на Кросби имаше възможността да види Жозе Моуриньо и Гарет Бейл директно от своя двор. Стадионът е в близост до къщите и хората спокойно могат да наблюдават срещите на тима от домовете си.

Кефи ли те?

ВИДЕО: Топ нокаути в бруталния UFC

Поставиха рекорд в Гинес за най-много лицеви опори на четири пръста