Мъж летя 9000 км с British Airways, вързан за колесника

Мъж летя 9000 км с British Airways, вързан за колесника

Гладът е по-силен от тока, брато, а бедността и отчаянието карат хората да правят безумни ходове, въпреки смъртната опасност. Пътник от Южна Африка оцеля, прелетявайки 9 000 км до Лондон, вързан за колесника при -60 С. Темба Кебека пътува от външната страна на British Airways нелегално. Внушителната история е със задна дата, но много по-късно 30-годишният мъж разказа за уникалното преживяване.

На 18 юни 2015 година в Йоханесбург Темба се връзва с електрически кабел около ръката за колесника. Пътува с неговия приятел Карлито Вейл, предприел същия безумен ход. Той обаче не оцелява. Пада малко преди кацане от 1500 м височина. Тялото му е намерено в климатик в блок в Ричмънд, на 10 километра от летище Хийтроу. Полетът продължава 11 часа, но Темба изпада в кома почти веднага заради липса на кислород. Нелегалният пътник е открит на летище Хийтроу. Той остава в кома 6 месеца.

Оттогава са изминали пет години и половина. Темба продължава да живее в Англия и вече смени името си на Джъстин, получи официален статут на бежанец и сега е в Ливърпул. Лекарите смятат, че мъжът е успял да оцелее поради факта, че температурата на замръзване го е държала в състояние, при което жизненоважните органи работят в „режим на готовност“, използвайки по-малко кислород.

В света са регистрирани 109 опита за преодоляване на разстояния със самолет без билет, прилепнал към него отвън. За съжаление само 24 бежанци успяха да оцелеят.