Пиян се блъсна в стълб и остави осем села без ток, бил „изключително отговорен“ човек

Пиян се блъсна в стълб и остави осем села без ток, бил „изключително отговорен“ човек

Пиян шофьор се заби с микробуса си в електрически стълб и остави без ток за почти денонощие жителите на село Крум, община Димитровград. Аварията засегна още 7 други села, съобщи БТВ.

Инцидентът става около 18 ч. снощи. Микробусът, управляван от 47-годишния жител на Крум, излиза от пътя и буквално посича електрическия стълб. Тътенът от катастрофата се чува в цялото село.

Водачът е невредим, но дрегерът отчита, че е шофирал с 2,43 промила алкохол. Мъжът е задържан.

„Това е човек, който е изключително отговорен и работата му е свързана винаги с шофиране. Само предполагам, че е имал някакъв повод, за тази по-голяма употреба на алкохол“, каза кметският наместник на с. Крум Златка Тенева.

Екипи на местното енерго отидоха на място в сутрешните часове. Беше спряно електричеството и към помпената станция, така селото остана временно и без вода.

18 ч. след катастрофата, електрическият стълб беше подменен, а екипите на енергоснабдителното дружество започнаха подмяна и на останалите електрически стълбове по улицата.

Новите са по-далеч от пътя. Преди месеци при друга катастрофа, тир отнесе стълб на същата улица и селото отново беше без ток за денонощие.

В селото живеят около 300 души.