in

Положителните страни на носенето на маска срещу COVID-19

Всички проклинаме носенето на маски навън, брато, и без да работим в БНТ. И все пак за времето, в което вече я използваме, открихме и някои положителни качества, колкото и изненадващо да ти звучи. Виж ги и ще погледнеш на нея по друг начин.

Можеш да си говориш сам

На всеки му се е случвало поне веднъж да си говори сам, докато е навън. В главата ти се блъскат различни мисли, обмисляш различни варианти за дадени проблеми или си представяш разговора с момичето, което харесваш. И така, някак ненадейно в спора със себе си изпускаш думички, а хората около теб те гледат странно и бавно се отдръпват. Сега това е възможно, но не трябва да спориш шумно със себе си, защото тогава и маската няма да те спаси.

Дигизировка

Илизаш с маска до близкия магазин, слагаш и шапка и изобщо не е необходимо да се преобличаш. Мошеш да отидеш до бакалията със същата пижама, с която спиш и работиш от вкъщи. Дегизиран, трудно някой ще те познае и това е едно от нещата, които наистина ни допада.

Псуване

Разминаваш се с бившата/бившия погледите ви се засичат, а ти съскаш и псуваш тихичко. Плезиш й се и изричаш тихичко името на момичето, от което тя е ревнувала, докато сте били заедно. Добро е!

Немити зъби

Ако ти се наложи спешно да излезеш за малко или отново да отскочиш до магазина, не е фатално, ако си забравил да си измиеш зъбите. Много е вероятно маската да предотврати онова, което би причинил на някой случаен минувач.

Газове

Всеки има приятел, който бил близо до това да сложи край на живота ти само с една звучна…сещаш се. Е, сега си предпазен, а освен това самият ти можеш да пуснеш една тиха в магазина или градския, защото другите по-трудно ще те усетят.

Кефи ли те?

ВИДЕО: Хитър начин да режеш торта с чаша

Мачовете в неделя – от Враца до МЛС