in

Петима футболисти, които искаме да останат верни на отборите си

Футболът се изпълни със златоръсачи, брато. Малцина са онези, които започват и завършват кариерата си в един и същи отбор. Затова и тези, които все пак го сторят, стават легенди. Други предпочитат да преследват пари, слава, трофеи, но по-силно от любовта на феновете, за които си играл през целия си живот, няма.

Гледаме Хари Кейн и начина, по който влияе на “Тотнъм”. Същото важи и за Донарума, Инсиние. Тук сме, за да изкажем нашето възхищение към тях и да обявим публично надеждата си, че ще бъдат разумни в избора си за своето бъдеще.

Джанлуиджи Донарума


Едва 21-годишен, вратарят на “Милан” навъртя над 200 мача за “росонерите” във всички турнири. Само 186 са тези за Серия А. Стражът и национал на Италия понякога е и капитан на славният италиански колос. Лошото в случая е, че негов мениджър е Мино Райола, заклемен не само на “Сан Сиро”, но и в много други отбори. Португалецът постоянно притиска “Милан” за по-висока заплата, откупна клауза и изобщо не се церемони да извива ръцете на клуба. Надяваме се, че въпреки спекулациите и информациите, че Донарума може да заиграе в отбори като “Манчестър Сити”, той да почерпи опит от Паоло Малдини и да остане до края на кариерата си в “Милан”.

Хари Кейн

Начинът, по който влияе на представянето на “Тотнъм”, е впечатляващ. Ако не си обърнал сериозно внимание, препоръчваме ти да изгледаш сериала на Amazon “All or nothing”, където ще видиш от близо как нападателят комуникира със своите съотборници, по какъв начин гледа на него Жозе Моуриньо и един откровен разговор между двамата в офиса на португалеца. За Кейн със сигурност е най-лесно да отиде в “Сити”, за да печели повече – и пари, и трофеи. Засега остава верен на “Тотнъм”, както вече стори неговият приятел Джеймс Варди в “Лестър”, и това му печели уважението от много неутрални фенове.

Маркъс Рашфорд

Едва на 23 години има 150 мача за “Манчестър Юнайтед” с 46 гола и 40 двубоя за националния отбор на Англия с 11 попадения. Статистика само говори за колко важен играч е, въпреки своята възраст. Очакваме той да е един от най-важните играчи на световната сцена за в бъдеще. Спомняме си и първите месеци на 2016-та, когато беше само на 18 години.

Тогава един от спонсори на „Юнайтед“ – автомобилният концерт „Шевролет“, дори не го знаеха. Компанията дава на всеки играч от първия тим на „червените дяволи“ кола, но за Рашфорд от американската фирма вдигнаха рамене и казаха, че този за пръв път го чуват и … да се оправя. Младокът си взе скромна кола на лизинг, с която ходеше на тренировки по това време. След няколко гола за “Юнайтед” и дебют за националния отбор на Англия обаче Рашфорд получил позвъняване на личния си телефон от непознат номер. 18-годишният играч вдигнал слушалката и отсреща чул:
„Г-н Рашфорд, обаждаме се от „Шевролет“. Изпращаме ви каталог, за да си изберете модел автомобил за подарък от нас.“
Как да не искаме да си остане в “Юнайтед”?

Лоренцо Инсиние

Неапол е град, който обича и мрази до болка. Много от любимците предадоха “небесносините”, за да изберат по-големия “Ювентус”. Гонсало Игуаин бе заклеймен, а негови фланелки – изгорени. Сходно е и отношението към Маурицио Сари, който обаче се задържа само година в Торино. Но вече не е със статут на любимец на юг. Там обаче си остава Инсиние. Нисичкият капитан на “Наполи” е отдаден на каузата, а неговият президент Аурелио Де Лаурентис обяви, че Инсиние не се продава. Въпреки това същият този Мино Райола се опитва да го предлага на други клубове. Шансът за изходящ трансфер засега е минимален.

Томас Мюлер

Юношата на “Байерн” (Мюнхен) е вече на 31 години и има впечатляваща кариера – световен шампион, голмайстор на Мондиал 2010, девет пъти шампион на Германия, 6 купи на Германия, 6 Суперкупи на страната, два пъти вдига трофея на Шампионската лига и този на Суперкупата на УЕФА и още, и още. Не сме фенове на “баварците”, но Мюлер винаги е будил възхищение в нас. Към днешна дата е с 359 мача за “Байерн” и 100 за националния на Германия. Феноменален, както би казал Божигол!

Кефи ли те?

89% от времето посягаме към телефона си без причина

Разходи се из Швейцария чрез това 8K ULTRA HD HDR видео