in , ,

Пианист изнася концерти за маймуни, за да не бъдат агресивни

Да оставиш публиката буквално да се качи на главата ти?! Британски музикант предприе необичайно турне в централен Тайланд, брато. Пианистът Пол Бартън изнася концерти пред, меко казано, непокорна публика, чийто представители го дърпат за косата, крадат партитурите му и се катерят по пианото му.

Бартън е възприеман като рок звезда от стотици гладни диви маймуни, които се надява, че музиката му може да се успокои, във време, когато индустриалното прекъсване на туризма, предизвикано от коронавируса в Тайланд, означава по-малко посетители, които да ги хранят, и по-малко средства за тяхното благосъстояние.

“Трябва да положим усилия, за да сме сигурни, че се хранят правилно. И когато се хранят правилно, ще бъдат по-спокойни и няма да бъдат агресивни”, каза Бартън, 59-годишен, дългогодишен жител на Тайланд.

Музикантът е свирил на четири места в провинция Лопбури в страната, известна със своите крадливи маймуни. Сред тези места са древен индуски храм, железария и изоставено кино.

Макаците се струпват незабавно около него, докато той свири „Грийнсливс“, „На Елиза“ на Лудвиг ван Бетовен и „Дневникът на любовта“ на Майкъл Ниман. Някои се наместват на табуретката му, други се качват на раменете му и дори върху главата му. Бартън се опитва да остане фокусиран, докато малка маймуна тича напред-назад по клавишите на пианото, а други дъвчат неговия нотен лист, преди той да се опита да го изтръгне.

Маймуните са последната му публика, след като е свирил Бах, Шуберт, Шопен и Бетовен повече от десетилетие на слонове в храмови уединения за пенсионери. Бартън се надява да повиши осведомеността за естествения живот на маймуните, като същевременно изучава техните поведенчески реакции към класическата музика.

Кефи ли те?

“Аз съм този, който вкарва голове и прави грешки…” и още цитати от легендата Марадона

БРУТАЛНО! 50 движения на Марадона с топката, от които ще ти паднат очите