in

Конспирация в Мрежата: Самолети ни пръскат с COVID-19

В последните седмице се натъкнахме няколко пъти на публикации в Мрежата, че самолети ни пръскат с COVID-19, брато. Конспирацията се радва на голям интерес.

Потребителите в Социалните мрежи пишат, че следите, които самолетите оставят след себе си са главната причина за многото заболели хора. Споделят се и снимки от различни точки на България, където в последно време са “зачестили” следите в небето.

“Една седмица след като това беше забелязано над България, така наречения бум на Ковид започна. Случайности? Същото беше забелязано и над Италия и Испания, малко преди началото на епидемията. Маските няма да ви спасят. И с тях и без тях, плана си върви. Правителствата ни знаят, но взимат много пари да играят циркове. Мутафчийски каза, че яко ще се мре. Той е наясно какво става. Намерете информация за химичен пневмонит и вижте какви са симотомите”, пише един от хората във Фейсбук.


Ние няма да оборваме това, само ще кажем, че следите са кондензационна струя. От турбината на самолета излиза въздуха с 800 градуса по Целзий. Този въздух рязко се охлажда. Тоест от плюс 800 на минус 60. Тези пари от изгорелия керосин стават на мини облачета и се виждат като дири на самолета. Поне така знаем. Кое от двете е вярно? Истината е някъде там…

Кефи ли те?

Кой е най-добрият филм за мъже?

Ибра заплаши EA Sports със съд заради FIFA21