in

Адски тъжно: Отиде си актрисата, изиграла Бърта в “Двама мъже и половина”

Изключително тъжна вест, брато – отиде си Кончета Феръл, актрисата изиграла култовата роля на Бърта в сериала “Двама мъже и половина”, съобщи мениджърът й Дан Спайло. На 77-годишна възраст американката издъхна в болница “Шърман Оукс” в Лос Анджелис.

Тя участва в над 200 епизода на “Двама мъже и половина” от 2003 до 2015 г., превъплъщавайки се в образа на домашна помощница на Чичо Чарли, която обаче рядко имаше желание да си върши работа, предпочитайки да се отдаде на алкохол, наркотици, закачки с Алън и саркастични забележки.

Феръл бе приета в болница през декември миналата година с бъбречна инфекция. През май получи сърдечен удар и бе в интензивно отделение в продължение на четири седмици.

“Натъжени сме, че загубихме Кончата Феръл и сме благодарни за годините, през които ни разсмиваше в образа на Бърта, която ще живее вечно”, написа в Twitter студио “Уорнър брадърс”, което бе продуцентската компания на сериала.

През кариерата си, продължила пет десетилетия, Феръл получава три номинации за наградата “Еми”. Тя има изяви и на театралната сцена, за които получава награда през 1974 г.

Кефи ли те?

Морган Фрийман влиза в най-известните затвори, за да разкаже за техните богатства

Джордан, Джонсън, Бърд и Баркли отново заедно, но вече в книга