in

Лорд Бендтнер за проститутките във футбола и хазарта

Никлас Бендтнер е футболист, който често е осмиван от запалянковците в Европа и най-вече на Острова. Може би повече от всеки друг. Датчанинът е горд собственик на прякора Лорда, след като сам си го даде. Впоследствие стана благородник, за което спомогна списание “SE og HOR”, дарило му 0,1 кв. м земя в долината Гленко в Шотландия в подкрепа на прозвището му. Бендтнер е сред най-известните футболисти в Дания, но за това спомагат основно скандалите, в които се въвлича, а не защото е задминал Петър Шмайхел, братя Лаудруп или Пребен Елкер по успехи.

Сега 32-годишният играч е в края на своята кариера. Играе в четвърта дивизия в своята родина, въпреки че зад гърба си има престои в „Арсенал“, „Ювентус“ и „Волфсбург“. В един момент дори бе свързван с родния „Левски“. Най-силният му период бе при „артилеристите“, където работи със самия Арсен Венгер. Въпреки че отдавна не се подвизава във Висшата лига, таранът отново е актуална тема на Албиона. Причината е неговата биографична книга, в която разкрива шокиращи подробности от своята кариера. “Both Sides” разказва за геройствата на Бендтнер от терена до леглото и обратно.


„Повярвайте ми, всички в моята индустрия са чували за играч, който е бил с някоя, особено в Англия, където е традиция да споделяш подобни истории пред аудитория – обяснява Бенднер в една от по-любопитните глави в своята книга. – Да си поръчаш проститутка е широкоразпространено явление в професионалния футбол. По-малко рисковано е да вземете момиче докато сте извън града. Знам за много инциденти с проститутки, но съм запознат също за толкова много истории за изнудване в социалните мрежи. Говорим за златотърсачки от нощния живот, които идват за секс, а след това ви снимат докато спите. Тези снимки се превръщат в основен коз, за да си държат после устата затворена. И го правят!“


След това нападателят разкрива любопитни истории от личен опит: „Едно от момичетата, с които излизах по онова време, дойде и ми каза, че е бременна от мен. Ясно ми даде да разбера, че си има съответната цена срещу това да „измисли нещо по въпроса“. Какво значеше това ли? „Означава, че трябва да ми платиш за чифт нови цици. Искам да си оправя балкона“, каза ми тя. Тази история приключи с плащането на хирурга в клиниката. Друга от мацките направи на сол задния прозорец на Поршето ми с едно голямо паве. Бях горе в апартамента и я чувах как троши колата и крещи истерично. Но не излязох. Нямаше за какво да си говорим. Тя беше побесняла, че повече не искам да се виждаме. Трета прерови телефона ми, докато спя, и разбра, че не е само тя на опашката при мен. На следващата сутрин се беше изпарила. Но къде бяха дрехите ми? Бяха изхвърлени през прозореца и се търкаляха по тротоара.“

Друга страст на играча е хазартът. Датчанинът не крие, че през годините е губил чутовни суми, сред които и 400 хил. паунда в рамките на 90 минути. Във въпросната вечер е пиян, но с много късмет успява да си върне 380 хил. от тях.
„От 19 годишен играя срещу професионалисти. Трудно е да се каже колко пари съм загубил за това време, но може би около 6 милиона паунда. Не мисля, че в момента имам проблеми с хазарта. Винаги мога да се контролирам, знам кога да спра. Сега пак играя, но заради играта, а не защото съм в зависимост или съм обсебен. Една вечер в Лондон ситуацията излезе извън контрол и всичко можеше да свърши много зле. Накрая не беше толкова плачевно и успях да го преживея. Оттогава игрите с високи залози приключиха за мен. Реших да играя за много по-малки суми.”

Източник: “Труд”

Кефи ли те?

5 причини да си купиш FIFA 21 още сега

Морган Фрийман влиза в най-известните затвори, за да разкаже за техните богатства