in

Бъдещето на тировете: Камион без шофьорска кабина (СНИМКИ)

Светът се развива в период на пандемия, брато. Излизат новите модели телефони, конзоли, че дори и тирове. Компанията Einride на свой ред развива идеята за автономни електрически превозни средства. Първият проект на шведите бе T-Pod, който се появи през 2017 г. Година по-късно бе представен автономният превозвач за дървен материал T-Log.

Новата разработка на Einride е AET (Autonomous Electric Transport) – камион с подобрена аеродинамика. Очаква се модификациите на AET да излязат на обществените пътища през следващата година. Не на нашите, защото има възможност да се разпадне, а и да бъде окраден в движение. Знаем се!

Най-големите промени са в конфигурацията на софтуера, а AET ще работи в четири режима, в зависимост от избора на клиента. И във всеки от тях кабината и обичайното управление напълно липсват.

Всяко от нивата ще позволява на шофьора на дистанционното управление и да прихваща управлението на автопилота в случай на аварийни ситуации. Камионът ще може да се движи със скорост до 45 км/ч.
Интересното е, че компанията Einride, освен че е проектирала платформата, системите за управление и външния вид на автономното електрическо превозно средство, се е заела с усилената работа, търсейки разрешение да изведе това превозно средство на обществените пътища. Нещо повече, шведите мечтаят за американския пазар.

Кефи ли те?

Youtuber запали Мерцедеса си за 150 хил. евро заради “конфликт”

Not Safe For Work
Click to view this post

Добро утро от тази страхотница, брато