in

Яко!Яко! Смех!Смех! Шит!Шит! WTFWTF ПлачаПлача ДГДДГД

Пет напрегнати филма на тема “отвличане”

Времето е перфектно за филми, брато. Настана есен, денят се скъси, футболът писва на моменти, а Цецка винаги иска да гледа нещо интересно, но не знае какво. Тук сме с пет горещи предложения. Темата е “отвличания”, така че ще ти бъде напрегнато. Пускай пуканките, взимай дебелото одеало и цъкай плея. А ако смяташ, че има по-добри от тези пет, напиши под формата на коментар предложение, което да изгладаме и ние.

Prisoners/Затворници

Напрегнатата лента е от 2013 година, а в нея дейно участие взимат Хю Джакман, Пол Дано, Джейк Джиленхол, Мария Бело, Вайола Дейвис, Мелиса Лео. “Затворници”, който разказва за обикновения провинциален дърводелец Келър Довър (Джакман), чиито живот се променя след като младата му дъщеря и нейната най-добра приятелка са отвлечени. Нещата се усложняват още повече след появата на самоуверения Локи (Джиленхол), който е един от полицаите разследващи случая. Локи е убеден, че ще успее да открие отвлечените момичета, а с действията си Келър се превръща в още един от хората които младия полицай планира да вкара в затвора.

Оценка в IMDb: 8.1

3096/3096 дни

Европейското кино е класа, брато. Говорим за филм, базиран на истински случай. Той ще шокира света. Всичко започва на 2-ри март, 1998 година, когато десетгодишната австрийска ученичка Наташа Кампуш е отвлечена и държана в плен в продължение на 3096 дни. Това е нейната история. На 23-ти август 2006 година обаче Наташа успява да се измъкне от похитителя си и се свързва с властите. “3096 дни” е напрегната драма, която разглежда тъмната страна на човешкото съзнание и представя радикалните промени в живота на едно обикновено момиче. Оценката в IMDb е ниска, но това се случва, когато американците попаднат на филм, който не са направили те, а по-добър от техните бози.

Оценка в IMDb: 6.6

Changeling/Подмяната (2008)

Създаден по действителните събития, които разтърсват калифорнийската правна система през 1928, “Подмяната” е шокиращ разказ за борбата на една майка да открие сина си и онези, които не се спират пред нищо, за да я накарат да замлъкне. В една неделна утрин в предградията, Кристин (Анджелина Джоли) се сбогува със сина си Уолтър и отива на работа. Когато се прибира, тя открива, че детето е изчезнало. След месеци безрезултатно издирване, се появява момченце, което твърди, че е нейният изгубен син. Замаяна от бурята от полицаи, жерналисти и бушуващите в нея емоции, Кристин му позволява да остане вкъщи. Но в сърцето си тя знае, че това не е Уолтър.

Оценка в IMDb: 7.7

Жертва на спасение/Gone Baby Gone

Всеки ден в Америка се съобщава за 2000 деца, които остават в неизвестност. Провокативният трилър „Жертва на спасение” е екранизация по бестселъра на Денис Лихейн /автор на „Реката на тайните”/ и е режисьорски дебют на носителя на „Оскар” Бен Афлек. Историята започва в бостънския квартал Дорчестър, където мизерните улици на работническата класа са препълнени с разбити семейства и мечти. Именно тук безследно изчезва 4-годишната Аманда Маккреди. Полицията се проваля тотално в разследването и затова отчаяните й леля и чичо наемат частните детективи Патрик Кензи /Кейси Афлек/ и Анджи Дженаро /Мишел Монаган/, които да поемат случая.

Оценка в IMDb: 7.6

Fargo/Фарго

Номинираният за седем награди Оскар, включително и за най-добър филм и носител на две (за най-добра актриса и оригинален сценарий), този “загадъчно забавен” (Los Angeles Times) трилър съчетава “първокласен актьорски състав” (Variety), “ослепителен микс от смях и злост” (Питър Травърс, Rolling Stone) и необичаен завладяващ сюжет, които представят Средния запад на САЩ както никога досега.
Джери (Уилям Мейси), търговец на автомобили в малък град в Минесота е затънал в дългове, но има план. Той смята да наеме двама гангстера (Стив Бушеми и Питър Стормеър) да отвлекат жена му, за да получи голям откуп от заможния си тъст. Всичко е добре организирано и никой няма да пострада, докато не започват да умират хора.
В играта се включва и полицайката Марж Гундерсън (Франсис Макдорманд) – пиещата кафе жена в напреднала бременност, която носи анорак, а тя е детектив, който няма да се спре пред нищо, за да открие виновника. Нейните необичайни методи на разследване ще принудят престъпниците да се борят за откупа.

Оценка в IMDb: 8.1

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

За Цецка! Как да накараш мъжа си да моли за още

Not Safe For Work
Click to view this post

Честваме световния ден без сутиен (СНИМКИ)