Снимат филм за създаването на „Кръстникът“

Снимат филм за създаването на „Кръстникът“

Феновете на „Кръстникът“ ще имат възможност отблизо да се запознаят още веднъж със създаването на филмовия шедьовър. Ние вече сме казвали, че книгата е в пъти по-добра, но това не означава, че Франсис Форд Копола не е гениален. Именно Джейк Джиленхол и Оскар Айзък ще си партнират във филм на Бари Левинсън, проследяващ „трудното“ създаване на класическата мафиотска драма. Айзък ще ще превъплъти в образа на Копола, а Джиленхол ще играе продуцента и шеф на студио „Парамаунт пикчърс“ Робърт Еванс. Звучи повече от любопитно, нали?

Новата драма „Франсис и Кръстникът“ ще покаже как класиката е била „на ръба“ да не бъде заснета заради напрегнатата атмосфера между Копола и Еванс, който е ръководител на студио с проблеми и не иска да се занимава със „скъпи провали“. Филмът ще покаже как Копола успява да убеди Еванс и „Парамаунт пикчърс“ да снима в Ню Йорк, въпреки че оригиналната книга на Марио Пузо е ситуирана в Канзас сити.

Новата продукция и режисьорът й имат подкрепата на Франсис Форд Копола. „Всеки филм, с който се заеме Бари, ще бъде интересен и стойностен“, казва Копола. На този етап остава неясно кога ще започнат снимките за филма и кога продукцията ще излезе на екран.