in ,

Най-доброто уиски в света струва 60 долара

Може да си мислиш, че разбираш от уиски, брато, и по всяка вероятност е така, но пред теб винаги ще има друг, който поназнайва повече. И неговите познания обаче биха бледняли, защото винаги има някой на върха на пирамидата. Когато говорим за познания в областта на уискито, това е Джим Мъри. Наричат го гуруто на уискито и има причина за този му прякор. Неотдавна дори бе на посещение у нас, но сме го пропуснали. Надяваме се отново да се появи, за да ни научи как се консумира с мярка тази наша любима напитка.

А неговата уиски Библия е известна в цял свят. Whisky Bibble връчва ежегодни награди за най-добро уиски в света. Има точкова система, а максимумът е 25 в четири различни категории – нос, вкус, финал и баланс. Тази система той разработва още през 80-те години и благодарение на нея връчва редица призова и издава всяка година въпросната Библия от 2003 година насам.

Сега победител стана канадска марка уиски Alberta Premium Cask Strength, а за силата на питието подсказва 61.5 ABV. Досега цената на бутилка от малцовата напитка се продаваше на цена от 60 долара, но е възможно много скоро да скочи стойността й след знатния приз. Произведеното в Калгари уиски се произвежда от 100% ръжено зърно от провинцията Алберта и вода от Канадските скалисти планини.

Кефи ли те?

Новата ни анкета е посветена на FIFA21

25 знака, че си пораснал, брато