in , ,

Включи се в инициативата “Книгодарителите” – “Дари книга на българско читалище, бъди будител”

Брато, каним те да се включиш в една яка инициатива – “Книгодарителите” – “Дари книга на българско читалище, бъди будител”. За какво става дума? Форумът за книги nadvecher.bg подема инициатива за обновяване и обогатяване на книжния фонд на две читалища – библиотеката при НЧ „Цачо Ненов -1897 г.“ с. Гложене и НЧ “Христо Смирненски” с. Черни Вит.

Защо?

Наличните към момента книги там са предимно остарели, някои дори разпадащи се. За да запази своите читатели и да създаде интерес на децата, а и на възрастните към книгите и четенето, всяка библиотека има нужда от лавици, пълни със съвременни издания, актуални заглавия и автори.

В същото време, всеки има вкъщи поне една прочетена книга, която стои и хваща прах, а точно тази книга може да е безценно съкровище, знание и удоволствие за друг. Прегледай домашната си колекция за такива екземпляри и се включи в инициативата. Може да участваш с всяка книга, която е издадена след 2000 г.

Приемат се:

•   класически произведения;
•   съвременна художествена литература;
•   детски и юношески книги;
•   енциклопедии;
•   научнопопулярни четива;
•   от всички издателства;
•   във всички жанрове.

Книгите се събират от екипа на форума за книги nadvecher.bg и ще бъдат предадени от тях в библиотеките на двете читалища. Предаването символично ще се направи на 1 ноември – Ден на народните будители.

Организатор?

Форумът за книги nadvecher.bg

Кога?

От 17 август 2020 г. до 19 oктомври

Как да даря?

Виж данните в събитието във Фейсбук, както и в официалната тема на форума – организатор. Можеш да изпратиш книги по куриер за твоя сметка, или да се уговориш с организатора за лично предаване в Ботевград, Правец или София.

Как да следя какво се случва с дарените от мен книги?

Ще има публикуван протокол за дарените и приетите книги. Така всеки дарител ще знае в кое от двете читалища са отишли неговите книги, тъй като ще бъдат разпределени по равно.

Ще получа ли сертификат за дарение?

Да, при поискване,  по електронна поща.

На кой адрес да пратя?

Виж в СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК: ЛИНК
Виж и в темата на кампанията: ЛИНК

На платформите ще се качва текуща информация за прогреса на инициативата и снимки на получените дарения!

Кефи ли те?

ПИТАМЕ: Кой ще спечели Шампионската лига?

Дразнещите “сторита”, от които ни се повръща