in

Клоп в края на 2015-а: “Ливърпул” ще спечели титлата до 4 години

Юрген Клоп спази обещанието си, брато. Германският мениджър записа с големи, златни букви името си в историята на “Ливърпул”. Нормалния, както се провъзгласи с идването си в Англия, донесе титлата на мърсисайдци, която обягваше на клуба вече 30 години. Това е и първи шампионски трофей за “червените” в ерата Висша лига. Дългоочакван и много, много сладък. Но за Клоп това бе обещание, което даде още при представянето си начело на “Ливърпул”.

През октомври 2015 година той направи гръмко изказване на фона на случващото се с клуба от четвърт век. Тогава пред медиите Клоп поиска време от ръководство, фенове и журналисти, за да донесе трофея. И сега, малко повече от поисканото му време, той го стори.

„Всички ме познават – обяви тогава Клоп. – Не съм се променил за четири месеца, ще видите! Футболът продължава да ми е интересен. Използвах израза – футбол на пълна газ. Така и ще бъде. Аз съм нормален футболен треньор. Просто ви моля: Дайте ни малко време. С търпение, добра подготовка и много работа, можем да превърнем “Ливърпул” в успешен. Ако все още съм мениджър на тима, до четири години ще спечелим титлата.„Невъзможно е да сравняваме настоящия Ливърпул и Борусия (Дортмунд), когато поех немския отбор.

Кефи ли те?

Край на илюзиите! Ето защо хората не могат да живеят на Марс и Луната

Как футболистите на “Ливърпул” разбраха, че са шампиони (ВИДЕО)