in

5 големи промени за рестарта в Първа лига

Родният футбол отново е тук, брато. След 89 дни пауза, шампионатът ни подновява с “Локомотив” (Пд) – “Етър” от 25-ия кръг на Първа лига. Веднага след това е и голямото дерби “Левски” – “Лудогорец”. По време на преждевременната пауза заради пандемията от коронавирус се случиха някои неща, които сега ще се отразят косвено или директно на елита. Кой, какво, защо, кога? Чети тук

Чистката

При настаналата суматоха около COVID-19, клубовете побързаха да облекчат бюджетите и да направят рязка промяна в трансферната си политика. “Арда” освободи общо 9 футболисти, “Витоша” махна 6, ЦСКА – 4, а същият брой бяха освободените от “Берое”. Общо 34 играча си тръгнаха от отборите по време на паузата, голяма част от които чужденци. Така в оставащата част от Първа лига, а и от новия сезон, е много вероятно да гледаме повече българчета на терена. Не е лошо това.

Любо Пенев обратно в играта

Той отново е тук. Супер Любо и пиперливият му език няма да подминат съперници, съдии и свои. Бившият селекционер пое “Царско село” в паузата и сега чака своя дебют. Да се готви “Славия” на Венци Стефанов, а след това и останалите. Горките рефери, че и БФС. Никога не ни е било жал за тях, но сега Любо няма да ги чака и сме сигурни, че от първия ден ще ги подкара.

Наско Сираков

Не само Пенев се връща в родния футбол. Същото важи и за Наско Сираков. На пук на клетвите от заклетия фен на “Пирин СС” Константин Капчин, легендата на “сините” си е жив и здрав и дори вече е собственик на “Левски”. Ще бъде интересно да се гледа, а и слуша Вълка, за когото родната “А” група е до болка позната материя.

Гаранция за полупразни стадиони

Ако досега се прокрадваше надеждата, че даден мач може да предизвика по-сериозен интерес и да напълни стадиона, сега това е гарантирано, че няма да се случи. Правителството разреши до 30% от капацитета на съоръженията да се пълни с фенове заради съображения за сигурност. За “Славия” и “Царско село” дори тази задача е непосилна. Дано обаче при останалите отбори се наблюдава истерия за свободните билети, за да се вдигне малко и интереса, и интригата. Нужно е.

По-чиста Първа лига

Със сигурност ни чака една по-чиста Първа лига. Не, нямаме информация, че черното тото спира да прави схемите си у нас. Визираме дезинфектанти, препарати, лелки с мопове, грижещи се за чистотата. Такива са разпоредбите на БФС, а щом са написани, значи може и да се спазват. Казваме може, щото всичко тук е предпоследно.

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Дезинфектанти и маски в стриптийз баровете

Официално: Излезе програмата за Висшата лига