in

Куче чака 3 месеца в болница своя починал стопанин

Историите с кучета са едни от най-трогателните, брато. Защото тези четириноги приятели са доказали своята преданост през годините. Поредната история идва от Китай. Там куче в продължение на три месеца е чакало своя стопанин в болница, без да знае истината.

Красивата, но тъжна история, е от лечебно заведение в Ухан, откъдето тръгна коронавирусът. Именно от COVID-19 починал и мъжът, който четириногият чакал с месеци преди да бъде отведен в приют.

Сяо Бао (Малко съкровище) пристигнал заедно със стопанина си в болницата през февруари. За съжаление само пет дни по-късно пенсионерът починал, разказва чистачка от болничното заведение. Без да знае, че стопанинът му повече няма да се появи, 7-годишният Сяо Бао чакал във фоайето на болницата повече от три месеца, като през това време получавал храна от персонала.

На 13 април, когато Ухан вдига ограничителните мерки и болничният супермаркет отново отворя врати, грижата за преданото куче поема една от продавачките. Именно тя му дава името Сяо Бао.

“Казаха ми, че стопанинът му е бил приет в болницата с коронавирус и скоро след това е починал. Сяо Бао обаче не е разбрал и е продължил да идва, за да го чака. Историята на това лоялно куче е изключително затрогваща. Със Сяо Бао се сближихме и го взех в магазина. Всяка сутрин, когато отварях, той беше там и ме чакаше”, разказва продавачката.

Жената допълва, че опитът да отдалечат кучето от мястото се е оказал неуспешен и верният четириног другар отново се е завърнал.

На 20 май, когато болницата “преливала” от редовни пациенти, персоналът получил оплаквания, че из коридорите се разхожда куче. Тогава медицинските сестри се свързали с местен приют, чийто служителите дошли да го приберат.

Сяо Бао е бил прегледан от ветеринари и кастриран в очакване да му бъде намерен нов дом. От приюта вече проучват потенциални любители на животните, които да подслонят за постоянно преданото куче.

Кефи ли те?

Тръгваме по барове и дискотеки през юни

Арестуван е мъж, използвал две отровни змии да убие жена си