in

Три идеи какво да правиш през уикенда

Уикендът е тук, брато. Освен това ще е от дългите. Вече сме се заредили с бира, узо и Алказалцер. Знаем се, няма какво да се лъжем. Имаш ли идеи какви да ги вършиш? Ето три от нас, но не твърдим, че са най-гениалните.

Посети Мокреш и Долна Вереница

Бил ли си там, брато? Лесно е да ходиш на Китен, Крушунските водопади и рилските езера. Там отдавна е навалица. Избери нещо нетрадиционно, различно и култово. Ще попиташ обаче защо точно там? Причината е, че на 23 май двете населени места имат празник. А това означава и ядене, и пиене, а защо не и бой. Лют народ сме, а Мокреш все пак е в област Монтана. В Северозапада бият на лягане и на ставане. Майтапът на страна, но въпросното село има голяма история, забележителности и своя чар. И Долна Вареница е там. Съборът е на 24 май. Тая година може и да няма, но това е само за пред Кризисния щаб. Сигурни сме, че шачите ще са във въздуха през цялата неделя. Това е отлична причина да прибегнеш до селски туризъм и да опознаеш майка България.

Яж шкембе на открито

След събота ще ти е тежко. На нас също. Дълго време нямаше ресторанти, но това вече не е точно така. Сега градините на капанчетата са отвнорени, а това означава, че можеш да удариш едно горещко шкембе и да го затапиш със студена бира. Ако искаш да се разходиш, можеш да посетиш някоя хижа, където също предлагат подобен деликатес. Важното е да поглезиш душата си, защото тя страда много през тая пуста 2020 година.

Футбол с приятели

Не всичко е яденье и пиенье. Чуй се с аверите от квартала и си оргинизирайте един мач. Разделете се “сини” на “червени” или “жълто-черни” на “черно-бели”, а може и трезви на пияни. Важното е да има дерби, здрави сблъсъци и да изкарате тия токсини, трупани по време на карантината. Вече е разрешен спортът на открито.

Не забравяй, че 24 май е Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Кефи ли те?

YouTube ще ни слага да спим

Българин номиниран за гол на сезона в Шотландия, гласувай за него