in ,

Цялата държава и медии се активизират, за да бранят синчетата на депутати и спонсори

По принцип сме забавен сайт, брато, обаче все по-малко забавление виждаме в тая скапана държава, пропита от корупция, кръв и амфети в сополите. Малко ще е да кажем колко сме възмутени, но да знаеш, че отдавна сме си изхвърлили телевизора и разчитаме на критичното си мислене, за да се информираме.

Именно критично мислене трябва, за да възприемеш катастрофата с Милен Цветков и това, което ще стане насетне. Чакаме го с интерес.

Междувременно се появи един много интересен свидетел на случката, а медиите раздухаха неговия разказ – супер странен разказ с бая любопитни моменти, които като че ли се опитват да оневинят друсаняка зад волана – ВИЖ ИНТЕРВЮТО В bTV. Има обаче хора, изобличаващи свидетелския разказ на този съмнителен господин. Ето какво написа на Фейсбук профила си професионалният покер играч Симеон Найденов:

“Тръпки ме побиват хора.

Това е безобразно нагласено интервю.

Цялата държава и медии се активизират, за да бранят “синчетата” на депутати и спонсори.

Ще направя подборен анализ на въпросите и репликите в това интервю, а ще оставя вие да помислите това ли е била действителността и какво се опитват да внушат на хората като използват ловеца на автографи за главен свидетел.Искам да вметна, че играя покер от над 13 г. и работата ми изисква да изучавам поведението на хората и на база на това да преценявам как да действам. Едно от безценните умения, което придобих за този период, е, че мога да доловя лъжата от километри.

Движение на очите, честота на гласа, как тече мислълта, какви думи се използват, как се подреждат, цялостни движения на лицето и главата – всичко това ми е много познато. Не съм виждал толкова неспокоен човек, с постоянно мърдащи очи, ненамиращ смелост да погледне водещия в очите дори за минута.

Интервюто.

– Изказва дълбоки съболезнования към всички зрители и целия народ за тази УЖАСНА ТРАГЕДИЯ?

Това е трагедия за близките на М.Ц., само по себе си е катастрофа.

– Среща се с приятели и си говори между два столични булеварда до напълно нефункциониращ мол. Доста нетипично място за разходки и срещи.

Великден е семеен празник и хората се виждат в домашна обстановка, особено по време на карантина и глобална пандемия.

Спазва се карантината и дистанцията!

– През цялото време, в което са си говорили, са минавали коли с много бясна скорост.

Какво общо има това към инцидента, на който си свидетел?

– Към 6 часа е минала “поредната” кола с много по-висока скорост.

Той има радар за скорост и докато си говори с приятели на бул. “Черни връх” се ориентира от скоростта на минаващите автомобили.

– След като е чул сблъсъка си казал, че това е ПОРЕДНАТА ТРАГЕДИЯ в БЪЛГАРИЯ. Решил да не гледа, но после решил да отиде да види какво става.

– Видял е, че въздушните възглавници на двете коли са отворени, което ОЗНАЧАВАЛО, че НЯМА ЖЕРТВИ.

– Видял е, че хората около колата на ИЗВЪРШИТЕЛЯ са били живи и здрави.

– Той е бил на 50 метра от произшествието.

Предполагам, някак си докато е изминавал тези 50 метра и е отивал да види. е изпуснал как М.Ц. е ИЗЛЕЗНАЛ от колата и е ПРЕМИНАЛ 20 метра.

– Между другото СПОРЕД НЕГО, той иска да НАБЛЕГНЕ, че в този промеждутък, в които не е видял, е станало РАЗКОВНИЧЕТО. Не го е видял, като е бил на 50 метра. Както не е видял и как М.Ц. излиза от колата.

– Ако човек е толкова тежко пострадал няма как да измине 20 метра? Как знаеш колко тежко е пострадал точно при положение, че airbags са се отворили? Нали това означаваше, че не трябва да има жертви?

– Имало охранители от близкия мол.
Кога дойдоха те, как не ги видя? Нали беше на 50 метра. То молът е на 100 метра от булеварда…

– Тук вече свидетеля намира ГРЕШКА! Всеки знае, че при политравматизъм тялото не трябва да се мести!

– Преместването на 20 м е изиграло лоша шега.

Катастрофата няма нищо общо може би.

– Значи той вижда как му дават вода, но не е видял как охранителите от мола са притичали? Естествено ЗНАЕ, че при такива ИНЦИДЕНТИ ВОДА НЕ СЕ ДАВА, дори и да не е медицинско лице!

– Видял е, че охранителите се борят с М.Ц. и на другия ден прочел, че си е бил глътнал езика, видял. че му бъркат в устата и положението му се влошило много.

– Хикимян го пита дали е бил в съзнание – тук изтъкваме, че е БИЛ. Приятелите му могат да го потвърдят.

– Пак се изтъква, че му е дадена вода.

– Изтъква, че имало огромна разлика и много се били променяли нещата, ако е починал заради ЛИПСА на ЛЕКАРСКА ПОМОЩ или от политравматизма.

– Хихимян си поглежда в листчето и пита след колко време дошла линейката – отговорът е ЦЯЛА ВЕЧНОСТ.

– На другия ден изчел всичко и вече знае хронологията.
В колко часа е станал инцидентът, кога е дошла първата полицейска кола, кога идва линейка. Всичко знае по минути. Кога СДВР и Спешна помощ докладваха на медиите толкова бързо, че той на другия ден вече ги знае тези подробности?

– Сметна по колко минути е минавала линейката от точка А до точка Б до Пирогов и дали човек може да оцелее за 42 минути?

– Влошило се е състоянието на самото място и той ГУБИЛ БИТКАТА за живота си.
Той го вижда това, но не може да види, че Милен си е глътнал езика, така ли?

– Значи от Спешна помощ, ще дават изявление, че са дошли на време, но той казва ФАКТИТЕ, които е ПРОЧЕЛ на другия ден, а докато е бил на инцидентна НЕ МУ БИЛО ДО ЧАСОВНИЦИ.

– Има две болници до инцидента и защо те не са пратили линейки? Добре, че ги има тия две болници, че иначе не знам.
Аз мога да отговоря – защото са частни болници, а Спешна помощ е държавна !

– Той задава въпрос като гражданин дали един човешки живот е можело да бъде спасен?
Wait, What?

– После дошли две МОМИЧЕТА, които се ОПИТАЛИ да му направят изкуствено дишане.

– 10 минути поне, той го има на телефона и го твърди със сигурност, докато тръгнат към Пирогов.
Чакай, нали не ни беше до часовници?

– Според него е починал още на място, но не знаел от какво дали от задушаване или от НЕНАВРЕМЕННА НАМЕСА.

Така, другото са глупости!

Сега ще пусна и коментара на една съдийка, която беше уволнена от ВСС преди години.

“С внимание изгледах интервюто на Т.Петков – свидетеля очевидец на ПТП при което загина Милен Цветков.
Направиха ми впечатление следните отговори:
Милен Цветков сам бил излязъл от автомобила си и преминал 20 м което значело, че не бил в толкова тежко състояние.Ако пък бил изнесен, това било първата грешка, а така не трябвало да се прави.
Охранителите му дали вода, което не трябвало да се прави.
Милен Цветков разговарял с 4-5 охранители от МОЛ”Парадайз”.
Охранителите се борили с него, вадили му езика.
Полицията закъсняла, движението не било спряно, а колите преминавали през останките от катастрофиралите автомобили и навсякъде ” хвърчали части”.
Линейката закъсняла.
Две момичета неопитни правили сърдечен масаж на М.Цветков.Хекимян втори път пита, акцентирайки върху сърдечния масаж.
След като М.Цветков бил качен в линейката, тя не тръгнала веднага, а след 10мин.
“Вие ми кажете, може ли човек да оцелее след 42 мин.”- пита свидетеля.
Свидетелят засичал по часовник времето .

По време на интервюто свидетелят многократно повтори :”Не знам дали смъртта е резултат от поли – травмите / ?!/, от задушаване или от закъснението на линейката и неадекватната помощ.Не бяха подготвени.Може би щеше да е жив още”

Разбира се, Хекимян зададе въпроса и за поведението на пътуващите в автомобила на извършителя.Свидетеля заяви, че тримата са обикаляли около автомобила и нещо търсили и били адекватни.

Знаете ли какво значи това?
Този свидетел ще даде същите показания в досъдебното производство.
Според тези показания произшествието не е запазено / части хвърчали навсякъде/, което ще компрометира доказателствената стойност на протокола за оглед.
Ще се назначи съдебно- медициннска експертиза, която ще съобрази тези показания , а един от въпросите ще изясни пряката причинна връзка между деянието и причинената смърт или опосредствуването на настъпилият резултат от други фактори – преместването на пострадалия,приема на вода, неадекватната и несвоевременна помощ.Разкъсването на пряката причинна връзка променя квалификацията на деянието.Дееца отговаря за тежка телесна повреда, тъй като смъртта е резултат от последващи обстоятелства, настъпили след деянието не по вина на извършителя.В най- лошия за него вариант, ще отговаря за причинена смърт при многобройни смегчаващи отговорността обстоятелства.

Интервюто завърши с възмущение от неспазване на карантината, изразено от човек, който 4-5 часа разговарял с приятели на 50м от катастрофата и който имаше наглостта да заяви, че всички вкл.момчето , което уби Милен Цветков сме жертви на случващото се по улиците.

Питам се, как БТВ успя да намери точно този свидетел, който по време на интервюто не вдигна очи и не погледна водещия…

Ако се чудите от какво е починал М.Ц – аз мога да ви кажа, НЕНАВРЕМЕННА ЛЕКАРСКА ПОМОЩ и нещата са се ВЛОШИЛИ не толкова от катастрофата, ами от това, че е пил вода и е излезнал от колата.

Значи в момента, те ще се опитат да изкарат Спешна помощ виновна. Където хората работят на смешни заплати и ще понесат вината публично. За да може утре като ни притрябва наистина Спешна помощ да няма персонал, който да я обслужи.

bTV Жалки сте! Повръща ми се от вас.
Антончо … ах, ти колко си долен маймунке…”

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Искаме да посетим Лондон (СНИМКИ)

Сериалът “Peaky Blinders” влиза в гейминга (ВИДЕО)