СНИМКИ: Запознай се с Фредерик – конят, който е по-убав от твойта Цецка

СНИМКИ: Запознай се с Фредерик – конят, който е по-убав от твойта Цецка

Не казваме, че твойта е грозна, брато, не се обиждай! Просто тоя кон е много убав. Глей кви коси са, глей ква грива, глей кво нещо! Природата е нещо наистина страхотно, знае винаги как да ни изненада и смая.

Запознай се с Фредерик Велики, фризийски кон от Щатите, считан от мнозина за най-красивия родословен кон в света. Наречен на историческия пруски монарх от 18 век, Фредерик разтуптява сърцата на мнозина с къдрава грива и черна осанка. Не, не става за кюфетета, не си го помисляй!

19-годишният жребец става звезда през 2016 г., когато хората започнали да споделят негови снимки. Фредерик вече има над 97 000 последователи на страницата му във Facebook, ние не я знаем и сега баш ни мързи да ровим, така че се оправяй, брато.

Собственичката на Фредерик се казва Стейси Назарио, която е родена в Сунгурларе, обича пръжен боб, сиренява лютика и вее цомби по цел ден, щото е карантина. Добре, само за името не излъгахме. Стейси говори пред сайта Bored Panda за коня, споделяйки, че той е сладък и много нежен.

„Личността на Фредерик и зашеметяващият му външен вид очароват публиката по целия свят, което му дава титлата „Най-красив кон в света“, казва Стейси.  „Един път участвахме на кушията в Борован и ги прибихме като свраки на бегане“, иска ни се да каже собственичката, но няма как…

„Той обича да се фука. Извън своята спираща дъха красота, Фредерик е нежен гигант, обича да бъде заобиколен от хора и деца и обича да дава целувки“, споделя стопанката. Тя разкрива още и това: „Типичният ден на Фредерик е в зависимост от неговия график и сезона на годината. Разбира се, винаги има много любов, закуски, грижи и упражнения. Фредерик обича своите фенове и продължава да поддържа много натоварен социален живот и социални медии.“

П.П.: Ето тук можеш да намериш социалните мрежи на коня:  FacebookYouTubeWebsite