in

104-годишна италианка пребори коронавируса

Тази новина няма да я чуеш като водеща в нито една медия, брато. Ще разваля цялостната истерия или поне временно ще я разсее. Факт е обаче, че имаме добра новина, свързана с коронавируса, завладял живота ни през последния месец.

След две преживени световни войни, 104-годишна италианка Ада Дзанусо пребори Ковид-19, пишат италианските издания “Кориере дела сера” и “Република”, цитирани от БТА. Жената е родена през 1916 г., а от няколко години в старчески дом в Лесона в провинция Биела в област Пиемонте, четвъртата най-засегната област в Италия от вируса.

В последните седмици в старческия дом двайсетина души починаха, като при някои от тях беше потвърдена зараза с ндовия коронавирус. Ада започва да се чувства зле в началото на март. Има температура и повръща. На 17 март е изследвана и е потвърдено, че е заразена с коронавируса, разказват близките й.  Сега, по-малко от месец по-късно, италианката се чувства по-добре и вече е подвижна и може да става. Преди броени дни бе съобщено, че 102-годишна жена в Генуа също се е излекувала от заразата с коронавируса.

Кефи ли те?

Кръстиха новородени близнаци Корона и Ковид

ХИТ: Нова версия на “Шушана”, посветена на коронавируса (ВИДЕО)