Ново правило за картоните в Германия

Ново правило за картоните в Германия

Футболът се превърна в лабораторна мишка, брато. Експериментите с него не спират. Променят се правила, отменят се други, прави се всичко възможно, за да се развали насладата от най-великата игра. А всичко беше толкова опростено и смислено. Сега има технологии, а първенствата се превърнаха в един успешен бизнес. Е, българското не, де.

В този ред на мисли германският футболен съюз обяви, че ще тества нова система за наказания при показване на жълт и червен картон по време на мач. Промяната в правилника ще бъде приложена в регионалните аматьорски дивизии в провинция Хесен, за да се види дали има смисъл изобщо. Местните отбори сами са пожелали да станат част от въпросния проект. Тя ще влезе в сила от началото на следващия сезон и ще обхване както мъжките, така и женските първенства.

След промяната футболист, получил втори жълт картон, ще напуска игра за определен период от време, след което ще има право да се завърне на терена. Чак при трето нарушение на правилника за картон той ще получава червен такъв и ще бъде гонен от игра.

У нас не виждаме много смисъл от това. Те и сега не показват по един жълт картон на Козмин Моци и Светльо Дяков, какво остава за три…