in

Води ли пушенето на джойнт до по-добри оргазми?

Сексуалният акт под влиянието на марихуана обикновено не е нещо, от което учените се интересуват. Ново изследване обаче се опитва да открие дали теорията, че канабисът подобрява сексуалното изживяване и оргазма (особено при жените) е вярна.

Проучването установява, че е 2,1 пъти по-вероятно дамите, които са използвали марихуана преди сексуалния акт, да изпитат задоволителни оргазми.

Екипът от гинеколози и поведенчески учени, ръководени от Медицинския университет в Сейнт Луис, са разпитали 373 жени, 176 от които са били редовни потребителки на канабис, за употребата им на марихуана и сексуалните им преживявания.

Въпросите са били свързани с потреблението им на марихуана, както и с различни сфери от секса, включително желание, интензитет на оргазъм, лубрикант, болка при самия акт и цялостно изживяване. След като изчисляват различните променливи, учените сравняват секс преживяването след употреба на марихуана с онова, при което канабисът е отсъствал.

„Сред жените, които са употребявали марихуана преди секс, 68,5 процента заявяват, че цялостното изживяване е било много по-приятно. 60,6 казват, че желанието им за секс се е увеличило, а 52,8 твърдят, че оргазмът е бил много по-задоволителен“, пишат авторите на изследването.

Подобни изследвания обаче трябва да се взимат със зрънце сол, когато става дума за надеждност. Участниците може и да не са били особено честни и да са казвали онова, което учените са искали да чуят. Освен това вероятно би могло да се каже, че хората, които са по-отворени за експериментирането с марихуана, може да имат и по-различни отношения към секса.

Все още не е ясно защо марихуаната изглежда подобрява секса при жените, макар че учените насочват вниманието ни към други изследвания върху мишки, които откриват връзка между канабинода, ендоканабиноида и хормоните и невротрансмиторите, които засягат сексуалното поведение.

Източник:  Journal of Sexual Medicine и сп. Обекти

Кефи ли те?

ВИДЕО: Разгледай с нас този самолет за 223 млн. долара

Not Safe For Work
Click to view this post

Не всяка Марта е баба (ВЕЛИКО ЗАГЛАВИЕ)