in

Peugeot Onyx, брато (СНИМКИ)

Представяме ти възбуждащата концептуалната суперкола Peugeot Onyx, брато. Франсетата не са само Зинедин Зидан, Айфеловата кула, Тюр дьо Франс и некви влюбени хорица, те са и до голяма степен гениални. Иначе няма как да създадат такава кола, заклеваме се в Мишел Платини!

Peugeot Onyx, брато
Peugeot Onyx, брато

Пежото, което ще свали и най-недостъпната кифла, разполага с цели 680 к.с. Те са генерирани от хибридна система, съчетаваща дизелов двигател, електромотор и пакет литиево-йонни батерии. Двигателят с вътрешно горене е 3.7-литров V8 HDi FAP (600 к.с.), който задвижва задните колела. Той е куплиран с 6-степенна секвенциална трансмисия и електродвигател (80 к.с.). Така общата мощност на системата достига 680 к.с. и като настъпиш газта, двигателят реве като гладно цигане в Майчин дом.

Peugeot Onyx, брато
Peugeot Onyx, брато

Няма информация за динамичните показатели на Onyx, но можеш да бъдеш сигурен, че те ще са впечатляващи. Все пак автомобилът тежи само 1100 килограма и има завидна аеродинамика.

Peugeot Onyx, брато
Peugeot Onyx, брато

Peugeot Onyx е изграден почти изцяло от въглеродни влакна, което при челна катастрофа ще направи колата на акордеон. Представили си го? От този материал са изградени елементите на купето, а конструкцията е карбонов монокок, който тежи само 100 кг. Размерите на колата са 4.65 метра дължина, 2.20 метра широчина и 1.13 метра височина.

Peugeot Onyx, брато
Peugeot Onyx, брато

Предното и задното стъкло са от плексиглас, а част от вратите са плътни медни плочи. Шофьорът трябва да носи номер обувки от 45 нагоре. Демек возилото е само за надарени! Не се ебаваме, така е! Сега ще те шашнем като ти кажем, че вътрешния декор на колата е нещо като намачкан вестник, но не става за триене след голяма нужда.

Peugeot Onyx, брато
Peugeot Onyx, брато

Колата има вграден компютър, който ти показва как и от къде си карал, а и ставаш ли за шофьор. Колата е създадена миналата година и тестовете с нея се правят само на писти, което означава, че няма как да си я купиш и да я подкараш по бул. „Христо Ботев“. Колко струва? Колата не се продава, ха-ха-ха! Този концептуален модел не е предвиден за разпространение и продажби. Франсетата са гадни, нали?

Кефи ли те?

Opel с престижна награда за интериор

Да искаш затвор, защото нямаш какво да играеш на Xbox