in ,

Каракачанов е големият победител в Оскарите на Brato.bg

Филмовата индустрия си има своите големи победители, брато. На лъскава церемония в Лос Анджелис бяха връчени поредния комплект Оскари. И докато в САЩ наградата е най-значимото филмово отличие, то нашите призове са за най-големите актуални издънки през годината, брато. Подбрахме ги с кеф и ти ги поднасяме с още по-голямо удоволствие. Дори смятаме, че нашите награди са далеч по-вълнуващи от тези в Америка. Чети и плачи!

Главна мъжка роля

Красимир Каракачанов

Воеводата хайдутин в политиката. Отиде на международна среща тоя човек и се върна от там с цяла торба БИЛА лакомства. Толкова колажи не сме виждали никога. По едно време даже помоли да го пожали обществеността, но няма как – твърде много му отива на пъпчето. Оскарът му е за това, че доста ебавки отнесе на здравата гърбина. Той може. Носи. Препоръчваме му само да намали хлеба, сладкото, газираното, мръвките, което ще му донесе секси тяло като на Ангел Джамбазки, обаче все пак с алкохола требва да се внимава!

Поддържаща

Иван Гешев

Милиционер в съдебна униформа, страхотен човек, фуражка, палка, пистолет. Култов образ без коса, но смел до безобразие, когато не се касае за бизнесите на Пеевски. Поддържащата му роля е точно за поддръжка на един млад успял мъж с богата майка и още по-богати приятели. Важно е човек да има приятели, а ако печелят нещо заедно, най-добре. Не ни пука дали заради тия неща ще ни викнат в полицията. Ще са първите, които ни викат някъде, дано е интересно. Идваме с удоволствие.

Най-добра женска роля

“Мис България”

Радинелка Чушева има по-странна физиономия от фамилията си. Мяза на нещо средно между Жокера, Мики Рурк и Аманда Лепор. Радинелка обаче заблуди журито на Мис България, как точно ние не знаем, но е факт, че я коронясаха с уж престижното отличие. Ние лично сме “шили оверлог” и по-грозни, но само в нашия вход има три по-яки пантери от нея.

След като разбере, че печели нашия Оскар, знаем какво ще каже самата Радинелка:

“Благодаря ти, д-р Енчев”!

Поддържаща женска

Преслава

Наградата печели женската жива българска версия на Майкъл Джексън, а именно Преслава. След като си оперира носа дори нейните фенове започнаха да се кръстят и да мятат сол през рамо. Честно казано бихме й я извели на дюнери, но след като я видяхме с новото носле, леко ни спадна желанието, ама леко… Преслава си беше яка пантера, но вече сме пас, сори.

Най-добър адаптиран сценарий

КОЙ#!

Тоя филм вече сме го гледали с една банка и един мустакат чичко, брато. Когато не искаш да даваш на онзи-който-не-бива-да-се-споменава, той те разкарва и ти взима всичко. Кой е той? Знаеш КОЙ#! Сега същото май се случи и с Васил Божков. Скоро и с други… С нас нема как, щото не могат да ни вземат това, дето го немаме.

Най-добър режисьор

Кирил Домусчиев

Само олигофрени могат да виждат в господина един пълен михес. Признаваме се за виновни! Уволнява хора наред заради това, че се казват истината. Остави едно брато без работа, защото посмяло да каже какво вижда – неотсъдена дузпа срещу “Лудогорец”. Освен че тимчето на Кико разполага с най-добрия състав, той трябва за всеки случай да бъде и подпомаган, за да може да вземе поредната си титла. Наглост до безобразие!

Принуди и екипа на спортно шоу “Гонг” също да се оттегли и да създава нов продукт. Причината? Пак същата! На подобно нещо хората му казват комплесарщина. Мда, олигофрени сме си…

Най-добър оригинален сценарий

Източването на язовирите

Частни ВЕЦ-ове на хора, близки до властта, точат язовирите и оставят хората без вода в страната. Идеята е да се направи държавно дружество, което да прибере едни милиони от субсидии за “спасяването” на язовирите. Иначе за справка – този в Ботевград е източван от собственик на баскетболен отбор, за да си полива голф игрищата и да пълни собствения си язовир към луксозния си хотел. И като стана дума, само да кажем, че човек от нашия екип счупи пълно шише уиски на рецепцията в този хотел. Споко, никой не разбра, че сме ние.

Най-добър саундтрак

Кючек Кашлица

Ха-Ха! Ха-Ха! Кашлица! Творение не заслужава само Оскар, а Икар и Орден Стара Планина. С “Ха-Ха! Ха-Ха! Кашлица!” се изчерпва целият текст на гюбека, но студентските ни години са ни научили, че най-лютите маанета са тези с малко текст или без никакъв такъв. С Оскар в тази категория се размина друг кючек – Коронавирус.

За специални ефекти

Андреа

Оскар за специални ефекти отива при Андреа, брато. Не знаем дали е половинка в момента на Кобрата или не, но това няма значение. Нейните умения с Фотошоп са достойни за приз от ранга на Оскарите. Няма снимка, която тя да не е обработила подобаващо, нарушавайки всички закони на физиката. Разбира се, това винаги си личи, но някои считат упоритостта за позитивно качество. Може, може…

Най-добри костюми

Йордан Лечков

Няма грешка, брато. Отдавна отминаха времената, когато го свързвахме с герой от САЩ` 94. Този човек и неговите авери опитаха и донякъде успяха да затрият футбола ни.  В края на 2019 година Михаил Касабов бе определен за временно изпълняващ длъжността президент, но Лечков обикаляше медиите и обясняваше, че той е истинският такъв. За подобен номер оскарът е задължителен. Наградата обаче не е за цялостен принос към родния футбол, а за ризите, с които Данчо от Сливен е всеизвестен, включващи всички цветове от гамата и най-вече ярките такива. Какаду, както го нарече Венци Стефанов преди време.  Щеше да е интересно да видим каква дреха щеше да избере Лечков, ако бе поканен на истинските награди Оскар. Със сигурност модните критици щяха да си избодат очите директно на събитието.

За цялостно творчество

Юксел Кадриев

Водещият на новините по Btv няма емисия без лапсус. Тук говорим за сериозно постоянство, а такова трябва да бъде поощрено подобаващо. Кадриев е фен на гафовете, а по този начин разнообразява иначе скучните емисии, в които винаги се говори за смърт, катастрофи и трафика по празниците. Честито!

Кефи ли те?

Сензация: Азиатци са големите победители на Оскарите

Not Safe For Work
Click to view this post

Не отваряй, ще ти стане