in

Най-тъжните думи, изговаряни някога, са: “Един ден аз ще…”

Един ден аз ще…

ЕДИН ДЕН аз ще питам мацката, по която съм луд, да започнем да излизаме!

ЕДИН ДЕН аз ще напусна гадната си работа и ще се опитам да намеря нещо, което да правя с удоволствие!

ЕДИН ДЕН аз ще започна да тренирам и да влизам във форма!

ЕДИН ДЕН аз ще започна да спестявам пари!

ЕДИН ДЕН аз ще започна да пътувам!

Всичко това звучи чудесно, но…

ЕДИН ДЕН, когато попиташ жената на мечтите си да излезете, най-вероятно тя ще си е намерила друг, който се е престрашил преди теб. Може да е по-грозен от теб, по-беден, по-безперспективен, но е показал характер. А тя се е интересувала от теб, обаче си е помислила, че ти от нея не и всичко се е изпарило.

ЕДИН ДЕН, вместо да си напуснал работа, шефът ще те уволни, защото не си щастлив и не се справяш поради липсата на желание. После ще трябва да намериш нова работа в кратък срок и отчаяно да търсиш начин да си платиш наема.

ЕДИН ДЕН ще разбереш също, че да влезеш във форма ще ти трябват години, а не няколко месеца, както е било, когато си бил по-млад.

ЕДИН ДЕН колата ти ще се счупи и ще ти трябват много пари, за да я оправиш, но като не си спестил нищо, ще ходиш пеша.

ЕДИН ДЕН, когато най-накрая се пенсионираш и имаш време, ще разбереш, че не си достатъчно здрав и годен, за да пътуваш.

Да, съгласни сме, че би било лесно да се каже: “Живей за мига! Не отлагай, важно е да го направиш сега!”. Но тук има нещо по-съществено да ти споделим…

Магическият ЕДИН ДЕН, когато всичките ти проблеми ще са изчезнали, и най-накрая ще си готов да живееш мечтания живот, просто няма да дойде, брато. Лесно да прекараш силните си години, убивайки време, надявайки се, че този ЕДИН ДЕН ще дойде. Ама я дойде, я не. Затова по-добре да правиш стъпка по стъпка, крачка по крачка, да печелиш победа след победа. Напуснал си работа? Чудесно! Намери мечтаната, докато си още решителен! Спечелил си мацката? Чудесно! Пътувайте и реализирай следващата мечта!Да знаеш, че накрая време няма да ти остане, ще ти останат само спомените. А те ще са добри, ако ти си бил добър със себе си.

Щастието не е нещо еднократно като заплатата – веднъж в месеца и толкова. Трябва да преследваш нещата, които те вълнуват и ти носят щастие СЕГА, а не в някакъв неуточнен момент в бъдеще. Ако не си доволен, започни да променяш СЕГА, а не ЕДИН ДЕН. Самото пътешествие в тоя живот е по-важно от достигането на крайната дестинация! 

И ако все пак дочакаш заветния ЕДИН ДЕН, може да си твърде стар за каквото и да било.

Времето, което е твое, е точно СЕГА. Имаш го цялото. В този момент и в следващите. Без значение колко ти е трудно, без значение колко си изплашен или нерешителен, без значение какво ти казват хората около теб, просто бъди щастлив СЕГА. Отговорен си за себе си и за своето лично щастие. Преследвай това, което искаш. Преследвай мечтата си!

Направи го сега и няма да си един от онези нещастници, които са изгубили най-силните си години, казвайки си: “ЕДИН ДЕН аз ще…”

Кефи ли те?

Как изглеждат днес децата от “Сам вкъщи” (СНИМКИ)

“Jackass” се завръща с четвърти филм!