in

Бивш затворник, ограбил 5 банки, стана професор по право в университета

Шон Холууд е типичният пример, че животът е колело и не спира да се върти. Той лежа 11 години в затвора, след като ограби 5 различни банки в малки градове в Небраска. Впоследствие стана уважаван професор по право в университет.

Америкаценът е имал щастливо детство в малък град в Небраска с население от 2,5 хиляди души. Като малък е определян като дружелюбен и харесван от всички, но в училището било на втори план за сметка на баскетболното игрище.

В един момент загубил спортната стипендия в колежа заради отсъствия. Налага да се върне се у дома, заради което изпада в депресия. Алкохолът и наркотици някак са естествено продължение на историята. Започва да работи по 12 часа, занимавайки се с обработването на оборска тор в животновъдна ферма. Една вечер по време на запой в бар приятел му предлага да ограбят банка.

Първият удар им носи 50 000 долара, но това е само началото. Следват нови четири обира. Така едва на 23 години Шон влиза в затвора, а присъдата е 13 години.

В затвора Шон започва работа в библиотеката. Няколко години по-късно успява да напише иск към Върховния съд на САЩ с молба да преразгледа делото. Вероятността това да се случи било 1 на 10 000.

През 2008 г., на 33-годишна възраст, Хопууд е освободен от затвора. След това получав юридическа степен, адвокатска лицензия, пише книга и преподава в Джорджтаун през последната година и половина. В затвора е успял да види другата, необичайна страна на закона, която му позволява сега да не изпуска от поглед неща, на които други адвокати и адвокати не придават значение. Почивайки от другата страна на решетката, Шон знае от първа ръка какво се случва с хората в ареста в Съединените щати.

Сега Шон е на 40 години и все още се чувства виновен за престъпления, извършени в младостта му. Въпреки това приема своето минало и се стреми да промени бъдещето. Основната му цел е да помогне на хората, или като даде пример за това как да направят драстична промяна в живота, или като научи студентите да разбират по-добре онези моменти, които повечето адвокати пропускат.

Кефи ли те?

Учени: Лютите чушки удължават живота

Not Safe For Work
Click to view this post

ВИДЕО: Компилация яки Цецки в TikTok