in

Търсят се национали на България за електронно Eвро 2020 по PES

Не сме вярвали, че ще споделим някога новина от сайта на БФС, брато, но ето, че и това вече е факт. Петъчно попаднахме на новина, според която България е заявила участие за първото по рода си е-европейско първенство – UEFA eEURO 2020. Така родните запалянковци, за разлека от представителния тим на “лъвовете”, ще имат възможност да представляват страната си на финалите на гейминг турнира.

Състезанието е най-мащабният е-футбол проект към днешна дата, а опонентите ще мерят сили единствено и само на новата игра на KONAMI eFootball PES 2020, посветена на реалното европейско първенство идното лято.

Крайната цел на всички държави ще бъде да се класират за физическия финален турнир в Лондон, насрочен за 9 и 10 юли 2020 г., в навечерието на битката за златото на стадион „Уембли“. Победителите в гейминг надпреварата ще получат билети за финала, както и парична награда.

Всяка федерация, заявила участие, ще трябва да излъчи национален отбор от между двама и четирима играчи.

Кой може да участва?

Основният фокус на турнира е отборният елемент, който стои в сърцевината на футболната игра – и именно поради тази причина всяка асоциация ще избере между двама и четирима геймъри, които да представляват държавата.

Финалните състави ще бъдат избрани с онлайн турнири между ноември 2019 и януари 2020 г., след което идва ред на европейските квалификации за класиране на финалния турнир.

Всеки геймър с навършени 16 години може да се регистрира на сайта на турнира – eEURO2020.com, като задължителните условия са да притежава копие от играта и да участва от името на родната си държава.

Правилата на турнира

Жребият за квалификациите ще се проведе през януари 2020-а и ще раздели държавите в десет групи за онлайн пресявките, които ще се изиграят между март и май 2020-а.

Всяка страна ще играе два мача (един на един) срещу останалите тимове в групата, а точките от срещите ще се сумират, за да формират крайното класиране.

16 държави ще получат квота за финалния турнир в Лондон, където ще бъде излъчен и историческият първи е-европейски шампион!

За повече информация посетете сайта на състезанието – UEFA eEURO 2020

Кефи ли те?

Гонка между престъпник и полиция завърши с изтощена батерия на патрулка Tesla

Сериалът “Семейство Симпсън” предсказал и появата на Грета Тунберг