Търсят се национали на България за електронно Eвро 2020 по PES

Търсят се национали на България за електронно Eвро 2020 по PES

Не сме вярвали, че ще споделим някога новина от сайта на БФС, брато, но ето, че и това вече е факт. Петъчно попаднахме на новина, според която България е заявила участие за първото по рода си е-европейско първенство – UEFA eEURO 2020. Така родните запалянковци, за разлека от представителния тим на „лъвовете“, ще имат възможност да представляват страната си на финалите на гейминг турнира.

Състезанието е най-мащабният е-футбол проект към днешна дата, а опонентите ще мерят сили единствено и само на новата игра на KONAMI eFootball PES 2020, посветена на реалното европейско първенство идното лято.

Крайната цел на всички държави ще бъде да се класират за физическия финален турнир в Лондон, насрочен за 9 и 10 юли 2020 г., в навечерието на битката за златото на стадион „Уембли“. Победителите в гейминг надпреварата ще получат билети за финала, както и парична награда.

Всяка федерация, заявила участие, ще трябва да излъчи национален отбор от между двама и четирима играчи.

Кой може да участва?

Основният фокус на турнира е отборният елемент, който стои в сърцевината на футболната игра – и именно поради тази причина всяка асоциация ще избере между двама и четирима геймъри, които да представляват държавата.

Финалните състави ще бъдат избрани с онлайн турнири между ноември 2019 и януари 2020 г., след което идва ред на европейските квалификации за класиране на финалния турнир.

Всеки геймър с навършени 16 години може да се регистрира на сайта на турнира – eEURO2020.com, като задължителните условия са да притежава копие от играта и да участва от името на родната си държава.

Правилата на турнира

Жребият за квалификациите ще се проведе през януари 2020-а и ще раздели държавите в десет групи за онлайн пресявките, които ще се изиграят между март и май 2020-а.

Всяка страна ще играе два мача (един на един) срещу останалите тимове в групата, а точките от срещите ще се сумират, за да формират крайното класиране.

16 държави ще получат квота за финалния турнир в Лондон, където ще бъде излъчен и историческият първи е-европейски шампион!

За повече информация посетете сайта на състезанието – UEFA eEURO 2020