in

Знак на смъртта: защо азиатците се страхуват от числото 4

Китай, Япония и Корея са основните икономически и технологични сили на планетата, брато, и това не е някаква велика тайна. Това обаче не пречи на жителите на тези страни да останат суеверни и да вярват в знаци, проклятия и най-различни суеверия. Основният страх на азиатците е свързана с числото 4. Наричат го ​​знака на смъртта. Фатализмът се взема най-сериозно под внимание в Китай, където вярват в магията на числата и тяхното въздействие върху човешкия живот. Този суеверен страх дори придоби своето име – тетрафобия.

В превод от китайски език “четири” звучи като “смърт”. Думата се различава само по произношението. Китайският език е тонален с ограничен брой разрешени срички, което води до много фонетична неяснота. Например, когато произнасяме числото “94”, това може да се тълкува като нещо мъртво за дълго време. Може би ни разбра…

В Китай се смята, че Пекин е бил отрязан за Олимпиадата през 2004 година само заради присъствието на въпросната четворка. През 2008 година столицата все пак бе домакин на големия турнир. Това се дължи на факта, че 8 в китайската култура означава късмет и щастие.

В хонконгските хотели Vista Paradiso и The Arch се пропускат етажи от 40 до 49. В Тайван числото 4 не се използва за номериране на къщи. Операторът на градския транспорт в Сингапур SMRT свали „4” при номериране на метрото и железопътните вагони.

Така че, ако отидеш в някоя от тези държави, брато, и не намираш числото 4 като етаж, № на жилище или дори паркомясто, не се притеснявай. Грешката не е в твоя телевизор…

Кефи ли те?

Pornhub пусна силна реклама, която ще те накара да се замислиш (ВИДЕО)

Трейлърът на “Лоши момчета завинаги” предизвика фурор (ВИДЕО)