in

Ето защо няма смисъл да спориш с жена, брато!

Тук сме, за да те възпрем за в бъдеще, брато, да не правиш една огромна грешка, която всеки един от нас е допускал – да спориш с Цецка. Просто няма смисъл, но това не е някакво плитко заключение от плоските ни умове, а извод, до който са стигнали учените от Каролинския университет в Стокхолм.

Всичко се крие в способностите на жените да помнят дребни детайли, с които да ни надцакват в словесната престрелка. Докато ние помним кога за последно Джеси Лингаард вкара за “Юнайтед”, те все още не са забравили датата и часът на намерения ти мръсен чорап на място, различно от очакваното.

Самите учени твърдят, че Цецките си спомнят по-добре конкретни събития, разговори, емоции, издънки. И това, напълно логично, им дава предимство в споровете. Причината е, че са с по-добра епизодична памет – способността за помнене на автобиографични събития, като конкретният пример с чорапите или оставената мръсна чаша от бира на терасата. Специалистите са анализирали резултатите от повече от 600 изследвания, извършени от 1973 г. до 2003 г. и обхванали над 1,2 милиона души. С две думи, нещата са сериозни.

Кефи ли те?

BMW представи X6, чиято боя поглъща до 99,965% от видимата светлина (ВИДЕО)

Как виждаш мача Англия – България? (АНКЕТА)