in , ,

Арести на геймъри, уговаряли резултати на CS:GO

Шест души бяха арестувани при спецакция в Австралия заради предполагаемо уреждане на мачове на играта „CS:GO“, брато. В изявление на полицейското управление в щата Виктория се казва, че „поне пет срещи са били засегнати“ по време на голям турнир, който се провел през март.

В изявлението на полицията се казва още, че „детективите от звеното за разузнаване на спортни игри, заедно с колегите им от организирана престъпност, са проверили и редица имоти в рамките на седмица“. Разследването било във връзка с подозрителни залози. От март полицията души около нелегална активност, свързана с турнира „Counter-Strike: Global Offensive(CS: GO)“. Твърденията са, че геймъри са уреждали мачове в надпреварата.

„Поне пет от тях са били засегнати, като направените залози за тях са над 20 – се казва в комюникето на полицията във Виктория. – Геймърите нарочно са губили двубоите си, като преди това са сложили пари, че ще запишат поражения“.

Шестимата задържани са на възраст между 19 и 22 години, като всички са разпитани и освободени в очакване на съдебен процес. Предполага се, че срещу тях ще бъдат повдигнати две обвинения – извършване на поведение, което покварява или урежда резултат чрез залагания и използване на информация за корупционно поведение с цел залози.

„Всеки един от геймърите може да получи до 10 години затвор“, пишат в Австралия.

Случаят е един от първите по рода си на най-малкия континент, но помощник-комисарят Нийл Патерсън предположи, че случаите могат да се увеличат.

А нас можеш да ни подкрепиш в Тубата, като се абонираш за нас и гледаш нашите влогове, брато! Мерсаж!

Кефи ли те?

Все по-силно говорят тия, дето все по-малко знаят

Три много големи дербита по телевизията в неделя