in

Кенийци скачат по два метра (ВИДЕО)

Сигурно вече си гледал невероятния клип със скачащите кенийци, брато. Но нека го гледаме отново, защото всеки път си задаваме въпроса: “Възможно ли е човешко същество да направи това?!”

На фона на ритмична музика, но не чалга, двама участници – единият бос – се редуват да правят невъзможно високи скокове над летва и да се приземяват директно на земята пред невярващите погледи на своите събратя.

Историята на видеото

Майкъл Стюарт прекарал първите три месеца от годината, работейки в Източноафриканската рифтова долина в Кения за канадска неправителствена организация, наречена „Run for Life”. Организацията използва тичането, за да насърчава ученето и развиването на умения в училища по цял свят. Именно тогава е заснел видеото с високите скокове в град Мосориот. Не е очаквал обаче да придобие такава популярност. Неговият предишен най-гледан клип е имал само 1 100 гледания.

Макар този клип да е удивил хора от цял свят, Стюарт казва, че не се различава особено от всичко останало, което е видял в Кения – а тук говорим за атлети, които се приземяват на крака след прескачане на летва на височина близо 2 метра.

„Това са доста стандартни неща за тази раса. Много от бегачите също така са изключително бързи.“ – казва Стюарт.

Вероятно това е причината много от най-добрите бегачи в света да идват от долината – и по-специално от племето Каленжин, с което е живял Стюарт. Като единствен бледолик в града през повечето време, което е прекарал там, Стюарт казва, че е имал възможност да види произхода на този успех.

„Момчетата, които тренират тук, са сериозни. Те бягат всеки ден, с изключение на неделя. Започват в 6 сутринта с бягане и правят тренировка в 10 часа, а накрая завършват отново с бягане в 17 часа.“

Сега Стюарт се надява, че изненадващият успех на клипа му от училището в Кения ще помогне за събирането на пари и подкрепа за атлети като тези, които виждате на записа.

Кефи ли те?

Да искаш затвор, защото нямаш какво да играеш на Xbox

Кучетата, които обичат вятъра (СНИМКИ)