in ,

Какво представлява идеалната кръчма?

Питал ли си се какво представлява идеалната кръчма, брато? Може би не може да се опише, а трябва да се усети. Това е нашият отговор на прима виста, но по този екзистенциален въпрос мислят и хората във Великобритания. Там допитване по поръчка на “Джон Смитс”, обхванало 1500 души, за да намерят пътя към истината. Ние обаче вярваме, че хората и най-вече братоците по цял свят сме еднакви, както обичат да казват жените, поне що се отнася до пиенето.

Въпросната анкета показва, че за британците от ключово значение е любимото заведение да се намира на около 2,8 километра от дома, по възможност и по-близо. Потвърждаваме! Никой не обича да дава пари за такси, когато може за въпросната сума да изпие още едно!

Друг съществен компонент на идеалния пъб е добрата селекция от питиета. Качествената храна също е от значение, като в това отношение дамите са по-придирчиви от мъжете. Ние обаче също вярваме, че за доброто изкарване е добре да има и нещо за къцане.

Внушителните 69% от участниците посочват като свои предпочитани храни омар и пържени картофи. Паят и пюрето също се ценят високо. Тук резко се дистанцираме от британците, личи си, че тия не могат да пият. За една добра кръчма е важно храната да не включва 20 страници меню, защото ти е ясно, че е замразена. Хубаво е да има неща, правени единствено в това заведение, за да го направи уникално. А също и местни напитки.

Връщаме се отново на Острова, където според 39% от анкетираните идеалното време за затваряне на кръчмата е полунощ. 30% смятат, че е най-добре заведението да работи до 23 часа, а 5% – до три сутринта. Ние сме от вторите, въпреки че затварящите рано завединия са повод да продължиш със запоя на друго място. Тъпо е обаче, когато те гонят от кръчмата с блусове. А искате ли да поведем “Бяла роза” през вратата и да не платим сметката, а?

Сред ключовите компоненти на идеалното заведение са също приятелски настроеният персонал, прилежащата към него живописна градина, постоянното наличие на свободни места, присъствието на близки приятели, хубавата музика, “кръчмарското” куче или котка.

А ти на кое държиш, за да се превърне едно място в любимо, брато?

 

Кефи ли те?

„И папата е бил малко момче, нали знаете”, и още цитати от Луис Армстронг

BratoTV на разходка с лодка и яка Цецка в Кипър (ВИДЕО)