in , ,

Намериха 36 изоставени коли “Corvette” в склад

Тезо 36 броя коли от марката “Corvette” трябваше да бъдат награда в една от най-фантастичните лотарии за всички времена, брато. През 1989 г. една от американските музикални мрежи реши да подари легендарни возила на само един победител в импровизирана игра. За целта бяха закупени 36 возила с марка “Corvette” – по една за всяка произведена година от 1953-та до 1989-та, с изключение на 1983-та. Тогава производството е спряно, за да се подготви пускане на модел C4.

Виж  и това, брато: Комплексарски надписи върху
български коли

За да се участва в лотарията тогава е било достатъчно да се обадиш на кратък номер 900, чието струва 2 долара на позвъняване. Организаторите бързо събрали повече от милион участници, които се регистрирали по няколко пъти. Вади елката и смятай колко пари са това, брато!

Победител в лотарията бе изтеглен. Оказа се дърводелец на име Денис Амодео, който нямал време да реши как да транспортира всичките 36 “Корвета”. Заради това той ги продал на художника Питър Макс за 250 хил. долара кеш и 250 хил. долара в произведения на изкуството, както и дял от бъдещи продажби на колите.

Макс планирал да изложи тази колекция като част от негова изложба с картини и статуи, но проектът пропаднал, а колите си останали в склад, отворен преди няколко дни. И те така…

А нас можеш да ни подкрепиш в Тубата, като се абонираш за нас и гледаш нашите влогове, брато! Мерсаж!

Кефи ли те?

Български геймър пред президента Радев по възнаграждение

Масови застраховки срещу отвличане от извънземни