in

Гърци плащат 500 евро на месец да живееш на остров

Ходи ни се на море, брато, но има само два проблема – трябва да работим и нямаме пари. Появи се обаче решение и на тези спънки, след като прочетохме, че малък гръцки остров е готов да плаща, за да живееш там.

Райското месце е с население от едва 24-ма жители, но желанието е да се увеличи до 300 души. Местните предпочитат млади семейства с поне три деца, ав случая говорим за остров Антикитира, разположен сред искрящо сини води между Крит и Китира. Там преди години живеели 800 души, но постепенно запустял.

На него вече изобщо няма деца и това натъжава малкото останали хора. Новите жители ще имат възможност да работят като рибари, хлебари, строители и фермери, уверява местният общински съвет. Откакто била пусната обява с примамливото предложение, вече са получени 15 молби от семейства. На острова с едно-единствено село има ток, телефони и дори интернет, а миенето става от цистерни с дъждовна вода. Романтика! Единствено по време на буря малкото парче земя ставало труднодостъпно, но път и това си има своя чар.

А ако тръгнеш натам, брато,ето още няколко съвета от нас:

Кефи ли те?

Във Франция ходят с тениски “Вече нищо не ме плаши, жена ми е българка”

Not Safe For Work
Click to view this post

Най-горещите спортни журналистки (СНИМКИ)