in

Часовникът на ръката ти има 8 пъти повече бактерии от тоалетната

Още в увода на тази статия те приканваме да извадиш една мокра кърпичка, брато, и да забършеш старателно ръчния си часовник. Не този на стената, бе! Ясно ни е, че след като го сториш, ще измиеш още обувките си, а накрая и таблото на колата. Ние самите действаме по същия начин.

Оказа се, че часовниците съдържат до 8 пъти повече бактерии и плесени от тоалетната чиния. Това стана ясно по време на изследване на Tic Watches. Те взели от 10 различни вида часовници проби, за да се установят дали имат аеробни бактерии или мухъл и колко микроби действително живеят на повърхността им.

“Тази химическа проба показва, че женските часовници с кожена каишка са 5.8 пъти по-мръсни от тоалетните”, се казва в част от заключението на изследването.

А при фитнес гривните нещата са дори по-сериозни – нивото на замърсяване достига 8,3 пъти спрямо тоалетните, в които ходим по малка и голяма нужда.

Учените препоръчват да почистваме часовника си поне веднъж месечно, ако го носим всеки ден, или да го даваме на специалист за професионално почистване, ако не можем да го направим сами. Тази процедура ще ни помогне не само да запазим красивия външен вид на аксесоара, но и да си спестим от риска от заразяване.

Кефи ли те?

Селфитата по-смъртоносни от нападенията на акули

Двама полицаи са арестувани заради продажба на наркотици