in

Смъртология зад волана: Дизайнерското BMW Gran Lusso Coupe

Германската компания BMW показа пред широката публика най-новия си модел, който е разработен съвместно с дизайнерската фирма Pininfarina, пише в. “РЕПОРТЕР”. Автомобилът е кръстен Gran Lusso Coupe и според производителите е „луксозно купе излъчващо изключителност”. Новата суперкола на двете компании е концептуален модел, произведен в един единствен екземпляр. От германския концерн и италианското дизайнерско студио не съобщават много подробности за своя модел, но според запознати той ще се превърне в наследник на спряната от производство през 1999 година Серия 8, като ще конкурира на пазара автомобили от ранга на Bentley Continental GT.

Gran Lusso Coupe се задвижва от 6.0-литров V12 двигател на BMW, който е взет от флагмана на компанията – 760Li. Агрегатът е поставен в предната част на автомобила, като задвижва задните колела и генерира 544 конски сили и 750 Нм. Дизайнът е запазил типичните за автомобилите на BMW пропорции – къси надвеси, голямо междуосие и по-дълъг преден капак. Разпределението на масата между двата моста в съотношение 50:50.

BMW_Pininfarina_Gran_Lusso_Coupe_08

Приближени до германската компания твърдят, че луксозното купе е базирано на Серия 7 на компанията и на практика представлява неин вариант с две врати. Интериорът, който е обзаведен с естествени материали и също изглежда близък до този на флагмана на BMW. Очаква се в близките месеци германският концерн да обяви плановете си дали купето ще бъде пуснато в серийно производство.

Кефи ли те?

Уестърн по българските терени

Ван Перси си прави ташак с юношки на Фейенорд (ВИДЕО)