in , , ,

“Отборите ми не играят шах” и още цитати от биографията на Юрген Клоп

На 20 юни излиза на български език биографията на симпатичния щур футболен треньор Юрген Клоп, брато. Издателство “Premium books” стои зад книгата, от която общо 272 страници + 16 цветни ще разберем какъв точно е ексцентричният немски наставник, триумфирал в Шампионската лига в началото на юни с “Ливърпул”.

А сега ти предлагаме няколко цитата от биографията на Клоп.

За назначението му като мениджър през 2001-ва: „Няма нищо в живота ми, за което да съм бил по-добре подготвен от това. Вярвам повече в уменията си като мениджър, отколкото като играч“.

За кариерата му като футболист: „За съжаление, когато бях активен футболист, не можех да изпълня добре нещата, които имах като план в главата си. Имах таланта за шестото ниво в Германия и мозък за Бундеслигата, а резултатът от това е, че играх във Втора Бундеслига“.

За активното му преминаване към мечтаната работа: „Разглеждам времето си като професионален футболист като един преходен период, за да стана мениджър“.

За стила на игра на отбора му: „Никой от моите отбори не е играл шах на терена“.

За амбициите му като треньор: „Искам да съм възможно най-добрият мениджър, който мога да бъда“.

За напрежението от двубоя, обръщайки се към тогавашния мениджър на „Шалке 04“ Фред Рутен: „Ако мирише на пот, то това е от мен. Двубоят бе толкова вълнуващ“.

За насладата от висококласен двубой: „Достатъчно време прекарах с лоши мачове – и визирам собствените си“.

За днешната генерация футболисти: „Отношенията с младите не са никак трудни. Аз харесвам футболистите като цяло. По-добре е, когато са млади и слушат, отколкото да са по-опитни и да искат да ми кажат как стават нещата, това е очевидно. Но относно това дали се разбирам с някого или не, въпросът е дали той иска да научи нещо, а не на каква възраст е“.

За големия брой пропуснати възможности при загубата за Суперкупата от „Шалке 04“ през 2011-а: „Не ме вълнуваше тази дискусия и миналата година. Преди година пропуснахме повече шансове, отколкото „Леверкузен“ изобщо успяха да създадат“.

За дебата във връзка с липсата на лидери на терена: „Нури (Сахин) бе далеч от това да е голям характер, когато пристигна в „Дортмунд“. Няма никакъв смисъл да натискаш някого. Предпочитам никой да не говори, отколкото всички да дрънкат глупости“.

За попадение в мач срещу по-слаб съперник за Купата на Германия: „Всеки, който счита, че лош пас срещу „Сандхаузен“ трябва да бъде анализиран по различен начин от такъв срещу „Байерн“, е просто луд“.

За нападателната стратегия на отбора му: „Никой няма нужда да се тревожи, че ще изградим втора стена пред Южната трибуна“.

Кефи ли те?

И Гърция пада с 2:3, но поне вкарва уникални голове (ВИДЕО)

Кръстиха улица в Ню Йорк на Ноториъс Би Ай Джи