in

Пихме бира на края на света (СНИМКИ)

Светът е далеч по-хубав, когато си на път, брато. А когато в ръка си имаш и бира – трудно можеш да искаш нещо повече. Ние съчетахме тези две дейности, за да стигнем до края на Земята или поне Кабу да Рока – най-западната точка на Европа.

Райското местенце, на което ще откриеш морски фар, пощенска станция, магазин за сувенири, скали и невероятна гледка към Атлантическия океан, се намира в Португалия, на 40 км от Лисабон. Веднъж стигнал до столицата, вече е лесно да продължиш към Кабу да Рока. Най-удобният начин е с влак до Синтра, който можеш да си хванеш от гара Росио в центъра на града. Пътуването продължава точно 40 минути по часовник, а билетът е на цена от 2.30 евро.

От гарата в Синтра се хваща автобус 403 срещу други 4.30 евро в посока и след нови 30 минути вече си на ореченото място. Пътят обаче е изпълнен със завои и те съветваме да отложиш храната за мига, в който отново се върнеш в Синтра или до следващата ти отправна точка. Другият вариант е да имаш хартиена торба под ръка за всеки случай. Само казваме.

Кабу да Рока представлява скала, издигаща се на 140 метра над океана. Наричат го “ръба на Европа”, а местните – края на Земята. Веднъж, попаднал на това магнетично късче земя, трудно ще искаш да си тръгнеш. Отвестните скали се издигат на стици метри над водата, а огромните камъни долу ти изглеждат миниатюрни. Последното важи и за проблемите – на края на света си способен да забравиш за всичко, не ти е нужен и смартфон, освен за някоя друга снимка. А за да бъде идилята пълна, отидохме до магазина за сувенири, за да вземем една хубава бира. Освен доброто вино, португалците имат и качествено пиво.

Друго за Кабу да Рока не можем да ти разкажем, трябва да го усетиш. Ако минаваш през Синтра, можем да ти препоръчаме и ресторант с вкусна храна на добри цени – Culto da Tasca. Мястото не впечатлява с визия, но за сметка на това всичко е много вкусно. Не пропускай да си вземеш и от десертите, няма да сгрешиш.

Кефи ли те?

Пиронкова може повече крачета от родните футболисти (ВИДЕО)

Уникално постижение! 71-годишен българин тича над 711 км в Унгария