in , ,

Футболна агитка внесе труп в ковчег на мач

Преди седмица новината за фен на Расинг Клуб, който празнува титлата на Аржентина с черепа на дядо си, обиколи света и се превърна в обект на множество коментари, брато. Тази случка обаче вече не е най-актуалното събитие, което показва колко всъщност е различна футболната култура в Южна Америка.

По-новото доказателство за това идва от Колумбия, където феновете на Депортиво Кукута “заведоха” на мач свой съмишленик, който е бил застрелян малко преди срещата. Как се случва нещо подобно? Ами… като ултрасите са взели ковчега с тялото на 17-годишното момче от дома му, при това с одобрението на семейството му.

Кристофър Хакоме намира смъртта си докато играе футбол в парк в южните предградия на Кукута, но това не спира приятелите му да му осигурят място на стадиона за един последен път, отдавайки почит на загиналия си събрат.

Местната полиция излезе със съобщение, че смъртта на момчето няма нищо общо с любовта му към футбола, а става дума за лошо стечение на обстоятелствата и наистина нещастен случай.

Лекарят на Депортиво Хулио Ривера пък коментира пред местната преса, че наистина на стадиона е имало труп в ковчег, а нещо подобно може да се случи само в Южна Америка.

А нас можеш да ни подкрепиш в Тубата, като се абонираш за нас и гледаш нашите влогове, брато! Мерсаж!

Кефи ли те?

10 снимки на световни звезди преди и след Фотошоп

Джордан №1 в историята на НБА