in , ,

Емилия Кларк с две мозъчни операции заради „Игра на тронове“

Британската актриса от „Игра на тронове“ Емилия Кларк, която от осем години пазела в тайна своето здравословно състояние, сподели, че откакто се снима в култовата поредица, е претърпяла две животозастрашаващи аневризми и две операции на мозъка, брато.

32-годишната Кларк, която играе горещата Денерис Таргариен във фентъзи сериала, разказа за срещите си със смъртта в есе, озаглавено „Борба за живот“, публикувано в „Ню Йоркър“. То излиза преди последния сезон на „Игра на тронове“, който ще започне по телевизия HBO.

Кларк претърпява първата си аневризма на мозъка и животоспасяваща операция през 2011 година, когато е на 24 години. Това става малко след приключването на снимките на първия сезон на „Игра на тронове“. Втората аневризма е след третия сезон през 2013 година.

Мозъчната аневризма представлява балонообразно разширение на мозъчен кръвоносен съд, чието спукване може да доведе до фатален изход.

Точно когато всичките ми детски мечти сякаш се бяха сбъднали, почти загубих разсъдъка си„, пише Кларк в есето си.

След операцията получава афазия – състояние след мозъчна травма, при което възникват речеви проблеми.

Когато насочвах поглед към бъдещето, не виждах смисъл да живея„, пояснява тя. „Аз съм актриса – трябва да знам репликите си наизуст. А дори не помнех името си.“ Седмици след операцията Емилия дори не можела да произнесе името си.

През втория сезон от поредицата Кларк често се чувства замаяна и отпаднала и се страхува, че ще умре.

През 2013 година претърпява по-сложна операция с отваряне на черепа и прекарва един месец в болница. Тогава се опитва да преодолее паническите атаки и отчаянието си. Постоянно се притеснява да не получи когнитивни усложнения, но се възстановява. Успява да скрие своите трудности от медиите, с едно изключение. Шест седмици след операцията, таблоидът „Нешънъл инкуайърър“ публикува кратка история, но при запитване от журналист Емилия отрича истината.

Когато бях подложена за втори път на това изпитание, загубих всякаква надежда. Бях убедена, че няма да живея повече„, пише Кларк.

Тя споделя, че сега е в добро здраве и е решила да се отдаде на своето благотворително начинание „SameYou“, с което ще подпомага хора, преживели мозъчна травма.

Толкова съм щастлива да видя края на тази приказка и началото на това, което следва след нея„, отбеляза тя.

А нас можеш да ни подкрепиш в Тубата, като се абонираш за нас и гледаш нашите влогове, брато! Мерсаж!

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Сара внася екзотика в този мрачен и дъждовен ден (СНИМКИ)

10 снимки на световни звезди преди и след Фотошоп