in

Снимат новия “Дракула” в Северна Ирландия

Снимките на новия холивудски филм “Дракула” на режисьора Гари Шор ще са в Северна Ирландия, съобщи премиерът на държавата Питър Робинсън.

“Това е фантастична новина за местната киноиндустрия, тя ще позволи Северна Ирландия да получи статута на място за производство на филми от световна класа” – отбеляза Робинсън. Според него заснемането на “Дракула” ще спомогне за развитието на икономиката, за откриването на работни места, за притока на инвестиции.

Люк Еванс или новият Дракула
Люк Еванс или новият Дракула

По данни на телевизионния канал “Скай нюз”, създаването на лентата ще позволи на Северна Ирландия да привлече около 15 милиона британски лири или 22,8 милиона долара инвестиции. По-голямата част от снимките ще са в Белфаст. Работата по лентата ще започне през август и ще продължи три месеца.

В “Дракула” ще се снимат британските актьори Доминик Купър и Люк Еванс, който ще изпълни в лентата главната роля. Според Coming Soon Купър ще пресъздаде образа на турски султан, наречен Мехмед. Именно по негова вина влашкият княз става вампир. Освен Еванс и Купър в лентата ще участва още Сара Гейдън, която ще изпълни ролята на любимата на Дракула.

Сара Гейдън
Сара Гейдън

“Дракула” ще е режисьорски дебют на Гари Шор. Филмът ще бъде продуциран от Майкъл де Лука. Автори на сценария са Мат Сазама и Бърк Шарплес.

Преди време бе съобщено, че “Дракула” няма да е по романа на Брам Стокър, а ще бъде по митове и легенди за вампири, а също по истинската история на Влад III Цепеш, което си е жив тъшак. Романът на Стокър си остава и до днес най-якото четиво за вампири, а така и не се намериха хора, които да направят филм по четивото. Може би именно заради това всички филми за Дракула са посредствени. Версията на Франсис Форд Копола от 1992 г. е стара и няма тръпка, страх и напрежение, а именно това трябва да има в един страшен филм с вампири, нали?

Първоначално от студио “Юнивърсъл” планираха римейк на “Дракула” със Сам Уъртингтън в главната роля и с режисьор Алекс Прояс. Поради проблеми с бюджета проектът така и не беше осъществен.

Световната премиера на “Дракула” е насрочена за 8 август 2014 година.

Кефи ли те?

За мускулите на Скалата

Прогнозите на Джаро: Мюнхен или Дортмунд (ВИДЕО)