in

80-годишни баби плуват по 3 км, за да набавят питейна вода

Ако си мислиш, че България е кофти страна за живеене, то трябва да спреш да се оплакваш и да посетиш о-в Сулавеси в Индонезия, брато. Там хората вадят труповете на починалите веднъж на всеки три години, за да си правят селфита, да пият кафе и да ги облечат в нови дрехи.

Пак оттам идва и една от най-тъжните исории, за които сме чели в последно време. Става въпрос за 80-годишни жени, които са принудени да плуват по 3 км, за да осигуряват в село Тинамбун питейна вода. Причината е, че населеното място се намира на самото устие на реката, вливаща се в морето. И водата не е питейна, тъй като е прекалено солена.

За да намират подходяща течност за утоляване на жаждата най-възрастните жени в селото биват пращани на мисия, тъй като имат повече свободно време. За да не се разкарват многократно, те са принудени да дърпат във водата по 200 туби. При успешно изпълнение на задачата получават 6.5 долара – цената на един човешки живот на Сулавеси.

Така че ако още си мислиш, че е твърде тежко да мъкнеш тубата от магазина до асансьора, то трябва да се замислиш за тези хора, които нямат тази възможност. Изводът – радвай се на това, което имаш.

Кефи ли те?

Серия А се отказва от мачовете по Коледа

Най-старият затвор в Япония ще бъде превърнат в луксозен хотел