in ,

Един загубен талант

Много е тъжно, че трябва да пиша тази статия. Много беше тъжно и в очите на децата, които не видяха своя любимец на София Оупън. Много е тъжно на колeгите ти, които подминаваш, когато сте един тим България на последната Олимпиaда в Рио де Жанейро. Тъжно е да даваш добри интервюта на английски, а на български да заекваш каtо първолак. Тъжно е да си звезда във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Тъжно е, даже е жално. Жално е, защото имаше надежди, обещания, мечти и много приказки. Но знаете добре, че трябват дела.

Димитров спечели преди две години турнiра в Лондон, като имаше късмет Надал да се откаже и Федерер да бъде отстранен от неговия опонент на финала. И оттам тръгна надишването със звезден прах и мечтите за номер 1. Но всичко случило се след това показва едно падение, самозабравяне и тотално безхаберие. С колко добри турнири и участия сте запомнили Григор след това? От кой анонимник не е отпадал? Но пък за сметка на това знаехме всичко за личния му живот с Никол Шерцингер. Знаете приказката “гъз глава затрива”. Главата е затрита отдавна. Гришо пада и гледа с погледа на объркано дете.

Къде и кой обърка всичко:

  • “шума на парите” – пиша го с кавички, защото парите развалят, когато не си подготвен за тях.
  • да забравиш корените си – няколкото отказа поради малоумни причини да участва на турнира София Оупън. Никой от големите спортисти не отрича корените си. Ще дам за пример Димитър Бербатов и неговата фондация за подмомагане на българските деца. Точно тези същите деца бяха и биват разочаровани и разплакани от “псeвдо” звездата от Хасково.
  • “бейби Федерер” – Федерер е човек възпитан, ерудиран и за пример. Целеустремен и балансиран. Дали нашият е такъв?
  • проблемите с главата –  Димитров няма никаква психика и акълът му е на друго място. Очевидно всеки един треньор трябва да работи с психиката и непредизвиканите грешки.
  • топ 10 – идват младите лъвове. Братята Звереви и машината Нишикори, Циципас и Иснър, кой от изброените не може да победи Димитров? Не става дума въобще за Надал, Джокович и Федерер.
  • пример от братя Пулеви – ако е малко мъж, Димитров да изгледа последните мачове на българските боксьори. В обитателя на Монако няма нито дух, нито желание, нито нищо. Той е изпята песен за тениса. И Кобрата имаше контузия преди мача си с Антъни Джошуа, но сега се завръща по-мотивиран отвсякога.
  • топ 50 или топ 100 – ако малко има усещане, Григор ще се откаже сега, преди да е потънал съвсем. Няма Агаси, нама лели и баби. Той е изчерпан. Гледах му ударите на последния мач, сервизите, ретурите – трагедия. А беше толкова силен в социалните мрежи при пристигането си в Маями. И до там. Без социалните мрежи и медиите, Димитров нямаше да има никакво поле за изява.

Финални думи: един талант се погуби заради глупостта си, грешните съветници и родоотстъпничеството си. Григоре, даже няма и за кога да се опомняш. Прибери се в България, посипи главата си с пепел и започни да правиш нещо друго. Не е нужно покрай теб и ние да берем срам. Ако имаш други планове – Америка е отворена за емигранти.

Източник: NadBets

Кефи ли те?

3 песни на X Team от едно време, които ще те накарат да си спомниш младостта

Боксьор захапа противник за корема (ВИДЕО)