in ,

Най-тъпите български YOUTUBE канали

Някои български клипчета направо пръскат тъпомера…

YouTube има над един милиард потребители, като всяка минута във видео платформата се качват повече от 400 часа видеоклипове. За по-голямата част от потребителите това е място за слушане/гледане на музика. Други са тук, за да научат нещо ново, да се образоват или пък за да гледат нещо смешно, но нека бъдем честни – в YouTube има доста ужасни хора. Или по-скоро странни хора, пускащи безмислени клипчета. То е ясно, че когато дадеш на масите свободен достъп до платформа за видеосподеляне, няма как нещо да не се обърка.

Обикновено влог-овете (влог видеата) са кратки видео клипове, в които човек споделя гледната си точка по дадена тема, за време от няколко минути. Разбира се има и по-дълги видеа, но в тях разказвачът трябва да е доста добър, за да успее да задържи вниманието на публиката.

НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЗАДНИК В ИНСТАГРАМ (СНИМКИ)

Няма нужда всичко, което има да се каже да е във видео. Винаги може да направите продължение. Повечето добри БГ влогъри гледат да не превишават десет минути. Но има и такива потребители, които правят и споделят видеа с продължителност на филм.

Аз не съм фен и не следя нито един влогър в YouTube, но понякога от чисто любопитство отварям някое и друго клипче. Сред най-скучните, на които съм попадал, са от типа – някой реагира на нова песен или пък реагира на видео на друг влогър (с цел да му се присмее).

Сред дразнещите са и хумористичните поредици, в които момчета се обличат като жени и правят някакви скечове (доста тъпи). Доста скучни са и видеата, в които някакво момиче показва как се гримира.

В списъка по-долу има няколко влог-клипа, които, за да не засегнем някого няма да наречем тъпи, а по-скоро безинтересни. Хора, не ми се сърдете, а го приемете по-скоро като градивна критика! И като реклама, разбира се. Видеата не са търсени с цел, не са сравнявани с други, просто на тези съм попаднал и са ми се сторили твърде boring.

Ако лайквате достатъчно статията ще направим и part II. Ако хейтите достатъчно, също.  

Първата мега скучня идва от канала Cookingtime.bg, а видеото е по-известно като “Момче тества дюнер“. 

Не проумявам какво има толкова да му се тества! Дюнер като дюнер!
Видеото набра популярност покрай друг влог – този в който Мъци (влогър – няма идея с какво е популярен, но се чувства авторитет) му реагира. Или по-скоро с някакво друго момче се присмиват на хасковлията.

Чрез видео блога си, младеж от Хасково показва на милионите неуморни фенове как се готвят изключително трудни гозби като салата с домати от консерва с праз, макарони на фурна, картофена запеканка и др. Има и няколко видеа как младежа играе игри. Отново много интересно!

Във видеото момчето първо ни информира, че „ако изглежда, че току що става, то е така“, при което в мен веднага възниква въпроса: ами ако изглежда, че току що става, но това не е така, какво правим?

Както и да е. Ходи, купува си дюнер. Прибира се. Показва и коментира дюнера, който всъщност е вид бургер с месо от дюнер. Става ясно, че в дюнера има месо, картофки, кисела краставичка и т.н., което е потвърдено при дегустацията. Тестът завършва с оценяване.
Браво! Въпросът за дюнерите в Хасково е от изключително голям обществен интерес и се радвам, че ще бъде изчистен в поредицата на Cookingtime.

“Как се чистят танцьорски обувки“ е вторият влог в списъка с безумни видеа, които може да гледате в тюба. Клипът е заснет и озвучен от небезивестната Мис Тигрова. То каквото и да изгледаме от нейното творчество пръска тъпомера, но пък избрах това, защото в него тя ни учи на нещо изключително интересно – как да изчистим танцьорските си (в случая стрийптизьорски) обувки. Мис Тигрова, благодарим ти за безценния съвет! Да си жива и здрава!

Повечето влогъри са млади хора, но в тюба се срещат и видео дневници на по-възрастни.Рядко, но има. Такъв е случаят с две начервени госпожи на средна възраст (лелки), които са заснели „Приказки за бившите“. Видеото има под 100 прегледа, 10 от които сигурно направих аз, опитвайки се да разбера каква е идеята на тоя влог. Не успях от първия път. Опитах още няколко, но така и не успях да стигна до финала на под осем минутното видео. В него по-скоро ни представят четене от предварително изготвен текст на фона на „умряла мелодия“ на дрънкащ на китара хобит. Скучната тема, изкуствения смях и държание, както и монотонното мрънкане (четене), правят видео умряло от скука.

King Robi е млад влогър, с доста последователи (над 70 хиляди), който очевидно не живее в България, но родом е някъде от Северозапада. Главни герои в неговите видеа са някакви „бацета“, а съдържанието обикновено показва преминаване през предизвикателство. В конкретния случай „Смути предизвикателство“, което King-а нарича „смуди“. Това видео го видях в трендинга и честно не мога да повярвам как подобна тъпотия може да бъде интересна на някого – две момчета си шейкват несъвместими продукти и после ги опитват. Ами то е ясно, че е гадно. Ама аз явно не разбирам. То и затова не съм влогър.

Последният влог е на дама, която често пътува, демек някакъв вид туристически влог.
 „Ядох огромна пица + какво си купих от Кьолн“. Още заглавието ми говори, че борбата ще бъде безмилостно жестока, но си казвам, че щом над 20 хиляди човека са се поинтересували колко големи пици яде Ивана Александрова и какво си е купила от Кьолн, то ще трябва и аз да разбера. Ето и кратък преразказ.

Във видеото: малко кадри от самолета, после „ето я стаята ни в хотела, обаче ще ходим да вечеряме защото сме гладни“, после кадри от ресторанта – тайландски е, следва бла, бла, после –  във верига за бързо хранене сме, защото не ни хареса в ресторанта. Бла, бла, някой мрънка нещо, но не се разбира добре. Веднага виждаме следващата сутрин – Ивана и приятелят ѝ вървят във ветровитата сутрин и отиват да закусват. Ивана ни информира, че това е засега, а после ще ходят към катедралата…

Добихте ли представа? Абе изобщо цялото видео е препускане от едно място към друго, ядохме това, купихме си онова, а сега отиваме еди къде си. Кадрите се нижат някак нахвърляни без каквато и да е идея. Става ми скучно. Гледам видеото е над 25 минути, не мога да отделя толкова време от живота си, за да гледам Ивана. Ще превъртя да видя пиците.

Ето ги и тях. Наистина са големи. Изглеждат вкусно. Ивана се чуди как ще изяде нейната.

Викам пробвай с устата първо, а после по твоя преценка. Но естествено тя не ме чува, защото това е запис.

Накрая виждаме какво си е купила Ивана – някакъв спрей (бля-бля обяснения за голямата покупка), купила си е и крем и други козметика. И така. Браво! Браво, госпожа! Хубаво ли ти е! А дано ти мине…

ИЗТОЧНИК: SOFIALIVE

Кефи ли те?

Три БГ РАП песни на един пич, който току-що открихме

Самотната България (ФОТОРЕПОРТАЖ)